Binding tussen inwoners belangrijk in onze gemeente

Magazine over de Ambachtsdijk uitgebracht

Burgemeester Cornelisse van Langedijk is blij met ieder initiatief dat de gemeenschapszin in zijn gemeente versterkt. Het uitbrengen van een magazine over de Ambachtsdijk is daar een prachtig voorbeeld van. “Ik ben blij verrast dat mensen tijd en energie steken in het gezamenlijk mogelijk maken van het blad over hun woonomgeving.”

Op initiatief van Mart Pompert is het magazine over de dijk ‘Wonen en werken aan de Ambachtsdijk in OUDKARSPEL’ er gekomen. Zelf heeft hij, als enthousiast fotograaf van zijn directe woonomgeving, al veel foto’s in alle seizoenen gemaakt en zocht naar een aanleiding om zijn foto’s verder te brengen dan zijn eigen fotoboeken en computer.

Die aanleiding is eigenlijk tweeledig, enerzijds “de geweldige plek in Langedijk waar ik woon en dagelijks van mag genieten” en anderzijds het diepgewortelde gevoel bij een aantal bewoners van de dijk: “de Ambachtsdijk wordt beschouwd als het trappel-end.” Er is weinig historisch fotomateriaal van de dijk. Er zijn wel foto’s te vinden, maar die zijn voornamelijk gemaakt bij café De Knip. “Het grootste stuk van de dijk ontbreekt ook in de prachtige fotoserie die sinds enige tijd op de website www.toerismelangedijk.nl staat.”

De reacties om met een eigen blad over de dijk te komen zijn positief. Siem Bruijn diepte oude privéfoto’s op en wilde daar wel een verhaal bij vertellen. De familie Engel werkte mee om aandacht voor het werken aan de Ambachtsdijk in beeld te brengen. De ondernemers, die wonen aan de dijk, waren zonder enige aarzeling bereid om dit initiatief te ondersteunen in de vorm van een advertentie. Er werd wel een voorwaarde aan verbonden: “de bewoners van de dijk krijgen gratis een exemplaar.” Er is afgesproken dat er de komende tijd ieder half jaar een editie uitkomt.

“Het is een pracht dat de burgemeester tijd heeft vrijgemaakt om het 1e exemplaar van dit blad in ontvangst te nemen”, aldus Pompert. Ook Siem Bruijn, al 75 jaar (zijn hele leven) dijkbewoner, was er bij. Hij wilde de burgemeester ook wel eens ontmoeten en de hand schudden.
1e magazine over Ambachtsdijk in Oudkarspel overhandigt aan burgemeester Cornelisse 1e magazine over Ambachtsdijk in Oudkarspel overhandigt aan burgemeester Cornelisse