Van Sluis tot Sluis 2013

Doorvaarbaarheid is de drijfveer voor Stichting Langedijk Waterrijk. De achterburggracht is al jaren het speerpunt voor verbeteringen voor de stichting. Op 7 september kunnen bezoekers van Sluis tot Sluis zelf genieten van deze Langedijker vaarroute en de knelpunten ervaren.

Achterburggracht, van Sluis tot Sluis
Ook deze lustrum editie zijn er weer diverse opstapplaatsen in Langedijk aan de achterburggracht. Het traject van de Broeker sluis tot Luizeknip in Oudkarspel is in verschillende trajecten opgeknipt. De trajecten zullen in grote lijnen overeenkomen met voorgaande jaren. Het vervoer van de Sluis in Broek tot de Handelskade wordt gedaan met Langedijker schuiten. Van de Handelskade tot de Buizerd wordt de route voortgezet over de weg. Van de Buizerd tot de Luizeknip wordt er weer gevaren. Van de sluis in Noord-Scharwoude tot de sluis in Broek wordt men over het kanaal vervoerd met historische vrachtschepen. De exacte opstapplaatsen kunt u terugvinden op de website van Langedijk Waterrijk.

Opstappen, meedoen en genieten
Opstappen is simpel, u wacht bij een van de opstapplaatsen, waar de schepen frequent vertrekken. Bij de walkapitein koopt u een aandenken, dit is uw entree bewijs en is de hele dag geldig. De eerste afvaart op alle trajecten is om 10:00, u kunt dus ook halverwege beginnen of eerst over het kanaal naar de andere kant van het dorp. De laatste afvaart in om 17:00, houdt u er rekening mee dat het hele traject, sluis Broek tot Luizeknip zeker een dagdeel in beslag neemt.

Kijk voor meer informatie op onderstaande website:
Van Sluis tot Sluis op 7 sept 2013- Vaar mee! Van Sluis tot Sluis op 7 sept 2013- Vaar mee!