Mikky Zomerdijk wint Singer-Songwriter Contest Cool kunst en cultuur

Mikky Zomerdijk (17) uit Alkmaar heeft de Singer-Songwriter Contest van Cool kunst en cultuur gewonnen. Zij verpletterde de jury met haar mooie stem, goede liedjes en stoere sound tijdens de finale op donderdag 24 oktober in Café Cool in Heerhugowaard.

Voorrondes
Aan de Singer-songwriter Contest deden singer-songwriters van alle leeftijden uit de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) mee. De wedstrijd bestond uit drie voorrondes en een finale. In de voorrondes presenteerden totaal elf singer-songwriters hun eigen geschreven werk live voor publiek en worden beoordeeld door een professionele jury. Sylvia Aimee (17) won de eerste voorronde. Zij overtuigde de jury met haar sterke songs. Mikky Zomerdijk won de tweede voorronde met haar unieke eigen sound. Tenslotte won Nica (18) de derde voorronde doordat zij wist op te vallen met haar prachtige stem.

Uiteindelijk wist Mikky Zomerdijk tijdens de finale de meeste indruk te maken. “Mikky is klaar om met een band de Nederlandse podia te veroveren!”, aldus juryvoorzitter en presentator Joost Dobbe.

Prijs
Naast een mooi beeld als aandenken krijgt Mikky de unieke kans om samen met de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Chip Taylor op te treden die op 5 november bij Cool kunst en cultuur een concert geeft. Daarnaast krijgt Mikky studiotijd bij Tamminga Music. Alle finalisten krijgen een masterclass van Chip Taylor, die grote hits heeft geschreven voor o.a. Janis Joplin, Kenny Rogers en The Hollies. Zelf stond hij in de Nederlandse hitlijsten met Same Old Story en zijn grootste hit Wild Thing.
Mikky Zomerdijk wint Singer-Songwriter Contest Cool Kunst en Cultuur (foto Michael Abels) Mikky Zomerdijk wint Singer-Songwriter Contest Cool Kunst en Cultuur (foto Michael Abels)