Van Sluis tot Sluis 2014 in Langedijk

Bekijk Langedijk eens vanaf het water! Doorvaarbaarheid en historisch besef zijn de speerpunten van de stichting Langedijk Waterrijk. Een schitterende vaartocht voert bezoekers zowel langs prachtige historische plekken in Langedijk, zoals Museum BroekerVeiling en de pittoreske Achterburggracht. 10 mei a.s. wordt voor de zesde keer dit succesvolle evenement gehouden.

Museum BroekerVeiling
Dit jaar kunt u voor het eerst op- en afstappen bij museum BroekerVeiling. Het museum, de grote publiekstrekker van Langedijk, is voor de eerste maal opgenomen in de vaarroute. Het is natuurlijk ook mogelijk om een bezoek aan het museum te combineren met ‘Van Sluis tot Sluis’.

Veel opstapplaatsen
Het eerste traject is van de sluis in Broek op Langedijk naar gebouw ‘de Toekomst’, het nieuwe gedeelte van Museum BroekerVeiling. Het volgende traject is vanaf het koopmansboetje van Museum BroekerVeiling tot de Winterkoning, waarbij de opstapplaats ligt aan de Oostelijke Randweg. Het derde traject is van de Glasaal, met eveneens de opstapplaats aan de Oostelijke Randweg naar de Berkenhof. Tussen de Berkenhof en de Sportlaan pendelt de brandweer met historische voertuigen. Het vierde traject is van de Sportlaan tot de Handelskade. Vanaf de Handelskade verzorgt de vrijwillige brandweer van Langedijk vervoer naar de volgende opstapplaats, de Buizerd. Vanaf de Buizerd kunt u weer varend naar de parkeerplaats van PontMeyer. Vervolgens loopt u langs Celavie om weer op te stappen naar de meest noordelijke stop Luizeknip. Vanaf de Luizeknip gaat het direct weer terug naar de Buizerd. Om de ronde compleet te maken is er tussen de twee sluizen vervoer over het kanaal Alkmaar-Kolhorn met grote historische schepen.

Opstappen, meedoen en genieten
Opstappen is simpel, u wacht bij een van de opstapplaatsen, waar de schepen ongeveer elk kwartier vertrekken. Bij de walkapitein koopt u een ‘Sluis tot Sluis entreebewijs’ voor slechts € 3,-. U ontvangt ook een prachtige plattegrond als aandenken. Het entreebewijs is de hele dag geldig.

De eerste afvaart op alle trajecten is om 10:00 uur, u kunt dus ook halverwege beginnen of eerst over het kanaal naar de andere kant van het dorp. De laatste afvaart is rond 16:30 uur, houdt u er rekening mee dat het hele traject, van sluis Broek op Langedijk tot Luizeknip zeker 3 uur in beslag neemt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Langedijk Waterrijk.


Van Sluis tot Sluis (foto Rien van Zuijlen) Van Sluis tot Sluis (foto Rien van Zuijlen)