Lief Langedijk Concert 2015 met La Luna was liefdevol en geslaagd

Er is een Martin Neesen Prijs in het leven geroepen

Op 14 februari 2015 werd voor de vierde keer een Lief Langedijk Concert gehouden. Omdat het Valentijnsdag was, was de Allemanskerk versierd met prachtige harten, gemaakt door De Hartjesfabriek. Ook een prachtig bloemstuk met hart stond ter versiering voor in de kerk.

De band La Luna trad op met hun programma ’Dans une Nuit’ en twee verzoeknummers gevraagd door Marieke Neesen van Lief Langedijk.

De avond werd gepresenteerd door Ron Wolters. Na het eerste deel van het concert van La Luna heeft Marieke een toespraak gehouden over haar man Martin, die op 7 januari 2015 is overleden. In de toespraak blikte zij terug op de activiteiten van Martin in Langedijk. En dat waren heel veel activiteiten.

Vijf jaar lang is Martin hoofdredacteur geweest van CompleetFM en heeft in die tijd heel veel mensen in Langedijk geinterviewd. Na vertrek bij CompleetFM is de website Lief Langedijk opgericht in 2011 door Martin en Marieke. Een jaar later werd ook Stichting Lief Langedijk opgericht.

 

Martin Neesen Prijs

Nu heeft Marieke vorige week bedacht om een Martin Neesen Prijs in het leven te roepen. Betrokkenheid en samenbinden in Langedijk, waren sterke punten van Martin en die twee begrippen zullen centraal bij deze prijs.

Het bestuur van Stichting Lief Langedijk zal de komende tijd criteria opstellen voor deze prijs.

De bedoeling is dat iedere Langedijker een Langedijker of Langedijker organisatie mag nomineren voor deze prijs. Het bestuur van St. Lief Langedijk zal dan waarschijnlijk drie genomineerden kiezen en daaruit volgt dan een winnaar.

De winnaar zal ook een aanzienlijk prijsbedrag winnen, dat besteed zal moeten worden aan een project binnen Langedijk dat ook de kernwoorden betrokkenheid en samenbinding uitdraagt.

De verdere uitwerking van deze prijs is over een tijdje te lezen op deze website en ook in het Langedijker Nieuwsblad.

Het is de bedoeling dat voor de 1e keer de Martin Neesen Prijs zal worden uitgereikt in 2016 tijdens het volgende Lief Langedijk Concert.

 

Na de toespraak van Marieke heeft zangeres Helen Botman en de pianist Rob Stoop van La Luna het nummer Bridges gezongen, dat ook gezongen is tijdens de begrafenisdienst van Martin. 

 

Een fantastisch bedrag voor Voedselhulp Langedijk

Na de pauze was er een toespraak van Peter Schoon van Voedselhulp Langedijk. Het werk van deze stichting werd toegelicht. Elk jaar is er tijdens het Lief Langedijk Concert een goed doel waar mensen vrijwillig geld aan kunnen geven. Marieke verdubbelt het geld dat wordt opgehaald.

Dit jaar is een bedrag van 845,15 in een spaarvarken gestopt voor Voedselhulp Langedijk. Dus voor een bedrag van 1690,30 kan Voedselhulp Langedijk spullen inkopen voor de mensen in Langedijk die dat dringend nodig hebben om het hoofd boven water te houden.

 

Valentijnscadeautjes

Aan het einde van het concert werden alle medewerkenden bedankt en dat waren er nog al wat.

- presentator Ron Wolters

- fotograaf Eddy Hooiveld

- videoman Sander Schoon

- licht van Willem Gootjes

- geluid van JP en Cor

- bloemen van Spaansen bloemen

- harten van Angela van de Hartjesfabriek

- Culturele Commissie Allemanskerk – Arie Leijen

- Wilfredo’s Keuken (Wilfred, Marlies, Marian en Peter)

- La Luna  - Helen Botman (zang), Ton Nieuwenhuizen (contrabas), Rob Stoop (piano, accordeon), André van der Hoff (saxofoons en dwarsfluit) en David Bonsels (slagwerk).

-  Hennie Neesen

 

Alle mensen die aanwezig waren (zo’n 200 mensen), kregen twee Valentijnscadeautjes mee: de cd Harmoniepark van La Luna en een sleutelhanger met een hartje (gemaakt door De Hartjesfabriek).

 

De liefdevolle sfeer was bijzonder tijdens de gehele avond! Het bloemstuk is op het graf van Martin geplaatst.

 

Foto’s

Foto’s gemaakt door Eddy Hooiveld zijn te zien in het fotoboek op deze website.

 

 

 

La Luna tijdens het Lief Langedijk Concert 2015 La Luna tijdens het Lief Langedijk Concert 2015
Programma ’Dans une nuit’ van La Luna Programma ’Dans une nuit’ van La Luna
Marieke vertelt over het cadeautje; de cd Harmoniepark van La Luna Marieke vertelt over het cadeautje; de cd Harmoniepark van La Luna
Iedereen moest een hartje vormen in de kerk vanwege Valentijnsdag Iedereen moest een hartje vormen in de kerk vanwege Valentijnsdag
Iedereen van het publiek deed mee Iedereen van het publiek deed mee
Presentator Ron Wolters met een speciaal Valentijnsjasje Presentator Ron Wolters met een speciaal Valentijnsjasje
Marieke houdt een toespraak over haar man Martin Neesen om hem te herdenken Marieke houdt een toespraak over haar man Martin Neesen om hem te herdenken
Peter Schoon vertelt over Voedselhulp Langedijk, het goede doel van de avond Peter Schoon vertelt over Voedselhulp Langedijk, het goede doel van de avond

Reacties
Reactie: (Peter Schoon)
16-2-2015, 08:16
Lieve Marieke, dit is zo ongelooflijk mooi wat je op deze avond hebt gedaan, ik sta werkelijk paf. Fantastische avond met La Luna en vervolgens een opbrengst voor onze stichting, O, o, wat zullen de andere vrijwilligers/bestuursleden dit ook geweldig vinden. Dank je wel dat we dit mogen besteden aan hen die een steuntje extra kunnen gebruiken. Dank. Dikke kus, Peter.