Tweede productie van De Theatergroep in Sint Pancras

De Theatergroep uit Sint Pancras is druk aan het repeteren voor haar tweede productie: een heuse ‘Shakespeare’! Donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei as. moet het gaan gebeuren.

Gekozen is voor ‘De Storm’, een van de laatste toneelstukken van William Shakespeare. Onder regie van Ton van Groeningen zijn de spelers sinds eind oktober aan het repeteren. Ook voor hen is dit stuk, een bewerking van het Bostheater uit Amsterdam met zeer toegankelijke teksten, een hele uitdaging. De spelersgroep varieert van mensen die eigenlijk voor het eerst op de planken staan tot spelers die al jaren bij uiteenlopende gezelschappen spelen. De uitvoeringen zijn bij zwembad De Bever in Sint Pancras, op het grote veld achter het 25-meter bad is een prachtig natuurlijk decor én er is genoeg ruimte voor een overdekte tribune waar per avond 250 mensen op kunnen plaatsnemen.

Pancrassers Jurriaan Klomp, Rob van der Plas en Alkmaarder Robert van der Eng hebben prachtige muziek gecomponeerd bij de liedteksten. Live muziek en zang completeren de voorstellingen, deze nummers worden op cd uitgebracht en iedere bezoeker krijgt deze cd gratis mee naar huis!

De Storm speelt zich af op een eiland waar Prospero, de verbannen Hertog van Milaan, en zijn dochter Miranda al 15 jaar proberen te overleven. Samen met Kalibaan, zijn slaaf, en luchtgeest Ariël wil hij wraak nemen op zijn broer Antonio die hem destijds afzette en hem verbande naar het desolate eiland. Als zijn broer met een heel gezelschap op reis gaat over zee, ontketent Prospero een helse storm die het schip met man en muis laat vergaan. De drenkelingen spoelen aan op het eiland waar Prospero zijn gram wil halen. Maar komt het zover?

De kaartverkoop gaat op 1 maart a.s. van start en meer informatie hierover is te vinden zijn op de website van het gezelschap (www.detheatergroep.nl).

Storm-repetities van De Theatergroep (foto Robert van der Eng) Storm-repetities van De Theatergroep (foto Robert van der Eng)