Leuke boek- en glossy presentatie Afra Beemsterboer

Op zondag 8 mei hield schrijfster Afra Beemsterboer een boekpresentatie in het Behouden Huis in Oudkarspel. Het was een jubileum want haar 10e boek is verschenen met als titel ’Banden van vroeger’. Speciaal is dat Afra deze keer haar roman gesitueerd heeft in Langedijk en daardoor herkenbare lokaties heeft voor de Langedijkers. 

Bijzonder is dat Afra geprobeerd heeft de woorden van haar vader te verwerken in de roman. Afra’s vader is eind 2014 overleden en had Alzheimer. Afra kon geen antwoorden meer krijgen van haar vader, maar door het werken aan de tekst van ’Banden van vroeger’ nam haar vader toch het woord en gaf haar een belangrijke boodschap. Ook in de speech van Afra tijdens de boekpresentatie bedankte ze haar vader.

 

Tijdens de boekpresentatie kreeg burgemeester Cornelisse het 1e exemplaar van ’Banden van vroeger’ uitgereikt. Verder was er gezellige muziek van Octave Species en kreeg Afra een prachtige ingegraveerde pen van haar dochters. Floris Jonkers van uitgeverij Zomer & Keuning hield nog een leuke toespraak. En er waren toespraken van Afra en Marieke.  Zij hebben gezamenlijk de voorkant van de glossy onthuld.

 

Glossy ’Afra’

Speciaal voor het jubileum had Marieke Neesen van Lief Langedijk vorig jaar bedacht om een glossy rond Afra te laten maken. Peter van Vleuten heeft de teksten voor de glossy gemaakt, met diepgang. Marjolein Ansink heeft prachtige foto’s gemaakt. Vooral de foto’s van de Langedijker lokaties die in het boek ’Banden van vroeger’ zijn gebruikt zijn meer dan prachtig. Ramon de Groot is ontwerper bij Rodi Media en heeft het ontwerp van de glossy gemaakt en Rodi Media heeft de glossy gedrukt.

In de glossy een uitgebreid verhaal over Afra’s leven en schrijven. Een artikel over het nieuwe boek. De dochters van Afra vertellen over hun schrijvende moeder. Tereza de Vries van de bibliotheek vertelt over Afra’s boeken die veelvuldig worden uitgeleend in de bibliotheek. Burgemeester Cornelisse heeft het voorwoord geschreven. Verder staan er ook nog een aantal Langedijkers in, die ambachtelijke beroepen hebben en die als inspiratiebron voor Afra gelden. Verder reacties van lezeressen en een column van Marieke. En een prijsvraag om een gesigneerd exemplaar van het boek te ontvangen.

 

Kortom de glossy is prachtig en voor iedere geinteresseerde Langedijker gratis te verkrijgen. In dorpshuis de Geist, Bibliotheek Langedijk en het Behouden Huis liggen een aantal exemplaren.

En zijn ze niet beschikbaar, email dan even naar info@lieflangedijk.nl

 

En wil je Afra steunen, koop dan haar boek ’Banden van vroeger’ voor 14,99. Overal te koop.

 

Reacties:

Vind je de glossy leuk, laat het dan vooral weten!

 

Meer foto’s gemaakt door Eddy Hooiveld van de boekpresentatie zijn te zien in het fotoboek op Lief Langedijk!

 

 

 

 

 

DSC_3547 DSC_3547
DSC_3647 DSC_3647
DSC_3575 DSC_3575
DSC_3577 DSC_3577
IMG_3543 IMG_3543
DSC_3586 DSC_3586
DSC_3601 DSC_3601
DSC_3538 DSC_3538