Interview met Rob Basten en Suzanne Jong over de restauratie van de Twuyvermolen

Lief Langedijk heeft de eigenaren van de Twuyvermolen geinterviewd over de stand van de restauratie. Rob Basten en Suzanne Jong zijn sinds 2014 eigenaar van de Twuyvermolen in Sint Pancras. Deze maand gaan zij in de molen wonen, na een lange periode van restauratie.

De molen is helemaal leeggehaald op de spil na. Een nieuwe rietlaag aan de buitenkant en dan weer helemaal opbouwen aan de binnenkant.

De molen is van binnen prachtig geworden, met vier slaapkamers en met helemaal glas rondom de spil, zodat de werking van de molen overal te zien is.

Op 24 september is de officiele opening, maar afgelopen zaterdag zijn veel Langedijkers komen kijken vanwege Open Monumentendag.

 

Maar het werk is nog niet klaar rond de molen. Er zijn plannen voor een bijgebouw, zodat schoolklassen en andere groepen mensen ook goed ontvangen kunnen worden. En een grote wens is om de Twuyvermolen weer aan te sluiten op het kanaal zodat het water rondgepompd kan worden en de oorspronkelijke functie van de molen weer hersteld is.

 

Het interview met Rob en Suzanne is als podcast te beluisteren. Kijk op de homepagina of op de pagina interviews.

 

Lief Langedijk wenst Rob en Suzanne veel succes met hun bijzondere Twuyvermolen!

molensuzanne (2 van 19) molensuzanne (2 van 19)
fotorudy (65 van 83) fotorudy (65 van 83)