Vlaamse Jeugdboeken schrijvers Johan VandeVelde en Bart Vermeer komen voor bookchat naar Bibliotheek Langedijk

Kom naar de bookchat en maak een kans om de trilogie te winnen!

Terreur in Brussel
Brussel wordt geteisterd door een groot aantal onopgeloste moorden en verdwijningen. De politie staat voor een raadsel. Ouders houden hun kinderen liever binnen, want de kans dat ze nooit meer thuiskomen is erg reëel geworden’.

Dit is een plot van het eerste boek ‘Nachtwild’ uit de trilogie ‘De Demonen van Dalca’ van de Vlaamse jeugdschrijvers Johan VandeVelde en Bart Vermeer. Dit boek is ook nog eens bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury in 2015.

Vampierenverhalen doen het goed in de young adult literatuur, maar de boeken uit ‘De Demonen van Dalca’ trilogie zijn niet geromantiseerd, maar hebben een rauwe aanpak. Na ‘Nachtwild’, ‘Bloedlijn’ verschijnt deze maand deel drie: ‘Levensgif’.

 

Waar gaat de trilogie ’De demonen van Dalca’ over?

Hoofdpersonen Maikel en Joanna leren elkaar kennen in het eerste boek en maken allerlei schokkende gebeurtenissen mee in Brussel in het eerste deel ’Nachtwild’. In het tweede deel ’Bloedlijn’ gaan Maikel en Joanna op zoek naar de familie roots van Maikel’s familie in Roemenië. 

In het derde deel ’Levensgif’ dat binnenkort verschijnt, gaan Maikel en Joanna op zoek naar een manuscript in Avignon, om een medicijn tegen vampirisme te kunnen maken.

 

De schrijvers

Johan VandeVelde is een bekende kinderboekenschrijver in België. Hij heeft prachtige boeken geschreven in de fantasyreeks ’Elfenblauw’. Zijn boeken zijn meerdere keren bekroond door de Vlaamse kinderjury. Ook heeft Johan scenario’s geschreven voor de Belgische televisieserie ’Flikken’.

Johan heeft Bart Vermeer leren kennen op de filmacademie in Brussel. Ze vullen elkaar goed aan bij het schrijven van de boeken in de serie van ’De demonen van Dalca’. Bart Vermeer is schrijver, regisseur, dichter en documentairemaker.

 

Bookchat

Johan en Bart komen op 8 oktober tijdens de kinderboekenweek naar de bieb om in een zogenaamde ‘bookchat’ te vertellen over hun spannende boeken. 

Wil je kans maken om deze boekenserie te winnen, kom dan vooral naar deze bookchat.

Kaartjes zijn gratis af te halen in de bibliotheek, of te reserveren via www.bibliotheeklangedijk.nl

Deze bookchat is georganiseerd in samenwerking met Lief Langedijk.

 

Zaterdag 8 oktober van 13.30 – 14.30 uur. Leeftijd 10 t/m 14 jaar

 

 

bookchat 8 okt bookchat 8 okt