Leuke bookchat met Johan Vandevelde en Bart Vermeer in de bibliotheek

Op 8 oktober had Lief Langedijk is samenwerking met de bibliotheek van Langedijk een bookchat georganiseerd met de Vlaamse jeugdboekenschrijvers Johan Vandevelde en Bart Vermeer. Zij hebben een spannende trilogie geschreven over jongeren die vechten tegen Vampiers. 

Het eerste deel ’Nachtwild’ is bekroond met de 2e prijs van de Vlaamse Kinderjury.

 

Helaas liep het op 8 oktober een beetje tegen. De schrijvers die uit België kwamen aanrijden zaten in de file en waren daardoor te laat. En van de 20 kaarten die waren gereserveerd, kwamen er maar drie meiden. Maar die waren dan toch wel geluksvogels want Emma, Myrthe en Isa kregen van Marieke van Lief Langedijk de gehele trilogie om zelf te lezen.

 

Maar de bookchat was bijzonder leuk. Er werd gestart met te vragen wat iedereen weet over vampiers en hoe je er tegen moet vechten. Toen lieten Johan en Bart zien welke mogelijkheden er zijn en wat zij gebruikt hebben in hun boeken.

Vervolgens hebben zij verteld over de totstandkoming van hun boeken, welke plekken (steden) er gebruikt zijn als locatie in hun boeken. En Johan en Bart hebben voorgelezen uit het eerste deel ’Nachtwild’.

Tot slot werden er nog vragen beantwoord.

 

Omdat Marieke van Lief Langedijk vindt dat deze jeugdboekenschrijvers een grote publiek verdienen, gaat ze nu een aanbod doen aan het Jan Arentsz in Langedijk. Zodat Bart en Johan nog een keer terug komen.

 

En wil je deze spannende trilogie lezen: de boeken ’Nachtwild, Bloedlijn en Levensgif’ zijn gewoon te bestellen of ga naar de bibliotheek van Langedijk.

 

Kijk voor de foto’s van deze bookchat in het fotoboek op deze website (te vinden onder home).

 

Meer info over de schrijver Johan VandeVelde (beroemd in België), kijk op onderstaande website.

DSC_7946 DSC_7946
DSC_7937 DSC_7937
DSC_7943 DSC_7943
DSC_7921_1 DSC_7921_1
DSC_7961_1 DSC_7961_1
DSC_7967_1 DSC_7967_1
DSC_7974_1 DSC_7974_1
DSC_7977 DSC_7977