Verkoopexpositie schilderijen Ton van Lieshout voor Unicef

Ton van Lieshout uit Friesland heeft zijn hele leven schilderijen gemaakt. In de jaren 70 tekeningen en aquarellen en na zijn pensionering ging hij abstract schilderen. Nu hij 89 jaar oud is heeft hij besloten om een groot deel van zijn schilderijen voor een goed doel te laten verkopen. Als oud vakbondsbestuurder heeft Ton van Lieshout als goede doel Unicef gekozen en dan een project tegen kinderarbeid in Vietnam.

Marieke Neesen van Lief Langedijk organiseert samen met Karin van Bodegom, beeldend kunstenaar, dit project.

37 schilderijen en collages van Ton van Lieshout zullen op 28,29 en 30 oktober te bezichtigen zijn in de Artfarm in Heerhugowaard. Tijdens dit weekend zijn de schilderijen met 20 % korting te koop.

Ook is er een prachtige kaarten box te koop met zes dubbele kaarten waarop schilderijen van Ton van Lieshout zijn gedrukt. De kaarten box kost 10 euro. De opbrengst van de verkoop schilderijen en kaartenbox gaat geheel naar Unicef toe.

Iedereen is van harte welkom bij de opening op 28 oktober om 16:00 uur in de Artfarm, Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard. De opening wordt verricht door Ronald Kraayeveld, eigenaar van Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude en bekend kunstjournalist en schrijver.

In januari gaan de schilderijen naar Expo Koel310 in Alkmaar. Op 15 januari 2017 zullen de schilderijen geveild worden.

Kijk voor meer informatie op www.lieflangedijk.nl/unicef of op facebook Kunst voor Unicef.

 

ton van lieshout ton van lieshout
TV-still-Artfarm-Unicef TV-still-Artfarm-Unicef