Expositie Aurora Art Gallery - Echo's van het licht

Zondag 23 oktober opent de expositie ‘Echo’s van het Licht’ bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, met schilderijen van PIETER D. TORENSMA en beelden van DIEDERIK STORMS.

De feestelijke opening, waarbij beide kunstenaars aanwezig zijn en iets vertellen over hun werk, begint om 14.30 uur.

Pieter Dirk Torensma (Leeuwarden 1944) is een unieke verschijning in de hedendaagse kunstwereld. Onverstoorbaar bouwt hij aan een oeuvre waarin zijn diepe verbondenheid met de natuur tot uiting komt, alsmede zijn besef van het licht als primaire oorzaak van al het zijnde. Sinds de eerste maanlanding in 1969 breekt hij een lans voor het leven en de bijzondere micro- en macrokosmische processen daarin, waarvan wij ons in het dagelijks leven nauwelijks bewust zijn. Getallensymboliek en vormwetmatigheden brengt hij in beeld in zijn serie ‘Ikonen voor Geometer’, als een ode aan de onzichtbare bouwmeester van het heelal.

De beelden van Diederik Storms (Den Haag 1974) bevatten vaak fragmenten uit de natuur, zoals oude boomstammen, versteend hout en keien, die hij met enorme precisie combineert met plexiglas. Het harde materiaal en het verweerde hout vormen tegenstellingen met het lichte heldere plexiglas, dat een doorkijk vormt naar wat er ook zou kunnen zijn, een suggestie van een andere verstilde werkelijkheid. De verschillende intensiteiten van het licht in het plexiglas zorgen steeds voor een andere kijk op het zichtbare beeld.

Op zondag 30 oktober en 20 november zal Pieter Torensma (bij voldoende belangstelling) een LEZING houden met lichtbeelden. Aan de hand van zijn schilderijen-cyclus ‘Ikonen voor Geometer’ neemt hij ons verhalend mee op avontuur. Er ontvouwt zich een boeiende ontdekkingstocht waarbij hij de getalsmatige patronen toont, die tegenwoordig wel de ‘Heilige Geometrie’ wordt genoemd. Opgaaf via 0226 321143 of via de website.

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Z-Scharwoude. Open vrijdag t/m zondag van 14 – 17 uur.   

www.aurora-art.com

 

P.Torensma - De  Grote Geometer (1) P.Torensma - De Grote Geometer (1)
Diederik Storms - On the Way Diederik Storms - On the Way