Stichting Lief Langedijk breidt haar activiteiten uit

De Stichting Lief Langedijk breidt haar activiteiten uit. Het bestuur heeft besloten dat zij, naast de mogelijkheid om giften aan te vragen, ook aanvragen gaat behandelen voor ondersteuning en advies door deskundigen.

 

Al vijf jaar ondersteunt Stichting Lief Langedijk door middel van giften maatschappelijke doelen op het gebied van welzijn, onderwijs, cultuur, jeugdzorg en religie. Op die manier wil de stichting bijdragen aan een betere toekomst voor de inwoners van Langedijk en aan een samenleving die zich met elkaar verbonden voelt.

 

Niet alleen geld

Steeds meer signaleren de bestuursleden in hun gesprekken met aanvragers voor een gift dat er niet alleen geld nodig is; vaak blijkt een vereniging ook behoefte te hebben aan know-how op het gebied van bijvoorbeeld fondswerving, crowdfunding, of het efficiënter organiseren van de vereniging. In een groeiend aantal gevallen geeft de aanvrager in een gesprek al aan zo’n vorm van ondersteuning nodig te hebben.

 

Kennis en expertise

Een verklaring hiervoor ziet het bestuur in een terugtredende overheid bij de ondersteuning van het maatschappelijk veld. Verenigingen en instellingen tonen de veerkracht om nieuwe wegen in te slaan, maar zijn vaak nog zoekende hierin en ervaren een behoefte aan meer kennis en expertise. Daarom heeft de stichting nu besloten dat zij ook aanvragen gaat behandelen voor ondersteuning en advies door deskundigen. De stichting maakt voor deze deskundige ondersteuning en advisering  gebruik van mensen en bedrijven uit haar eigen netwerk en/of van Stichting De Waaier. In een persoonlijk gesprek met aanvragers wordt bepaald of een gift, ondersteuning of advisering nodig is of mogelijk een combinatie daarvan.

 

 

Voor informatie: www.lieflangedijk.nl onder kopje stichting of mail naar stichting@lieflangedijk.nl

 

 

stichtinglief stichtinglief