Martin Neesen Prijs 2017 voor Stichting Veldzorg Oosterdel

Stichting Lief Langedijk heeft de Martin Neesen Prijs 2017 toegekend aan Stichting Veldzorg Oosterdel uit Broek op Langedijk. Tijdens het jaarlijkse Lief Langedijk-concert in de Allemanskerk maakte bestuursvoorzitter Frits Westerkamp zaterdagavond de winnaar bekend en het bestuur reikte de bijbehorende bokaal uit. Daarnaast ontving de winnaar een cheque ter waarde van € 10.000, te besteden aan een nieuw project. Het was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. De twee andere genomineerden waren Stichting Hart van Oudkarspel en Millennium Gemeente Langedijk. Vorig jaar ging de prijs naar Voedselhulp Langedijk.

 

Martin Neesen Prijs

De Martin Neesen Prijs wordt jaarlijks door de Stichting Lief Langedijk toegekend aan een Langedijker organisatie of persoon die zich nadrukkelijk inzet voor verbinding, verbetering en versterking van de lokale gemeenschap. De prijs is vernoemd naar de in 2015 overleden Martin Neesen, die decennialang op allerlei manieren maatschappelijk actief was in Langedijk. Mensen helpen en onderling verbinden deed hij als vakbondbestuurder, maar ook als vrijwilliger in diverse plaatselijke organisaties; hij was onder meer secretaris van Diakonia Langedijk, Lid van de Raad van Toezicht van Woningbouwvereniging Langedijk, Bestuurslid van Museum BroekerVeiling en hoofdredacteur van CompleetFM.

 

Veldzorg Oosterdel

Winnaar Stichting Veldzorg Oosterdel zet zich al sinds 2003 in voor de bevordering van ambachtelijke, cultuurhistorische, tuinbouwkundige, ecologische, waterschapskundige, museale, natuur- en milieu-educatieve, toeristische en zorgkundige waarden van het landschapsreservaat Oosterdel. Voorzitter Frits Westerkamp had namens Stichting Lief Langedijk lovende woorden voor de winnaar: ”Een organisatie die geworteld is in onze samenleving, met een degelijk bestuur en vele actieve vrijwilligers.”

 

’Bewonderenswaardig’

Westerkamp noemde het opmerkelijk hoeveel Veldzorg Oosterdel weet te realiseren ondanks een bescheiden budget. ”Mensen die minder kansrijk zijn, krijgen bijvoorbeeld een plek om hun talenten te ontwikkelen. Dat levert deze stichting geen inkomsten op, integendeel, zij betaalt daarvoor een financiële bijdrage. Dat vinden wij als bestuur bewonderenswaardig.” Als doorslaggevende factor ziet de Stichting Lief Langedijk de toekomstvisie en bevlogenheid waarmee bestuur en vrijwilligers van Veldzorg Oosterdel te werk gaan. ”Dit is het soort bevlogenheid en betrokkenheid die bij uitstek past bij de gedachte achter de Martin Neesen Prijs.”

 

Bokaal

De Martin Neesen Prijs wordt gesymboliseerd door een bokaal, ook dit jaar ontworpen en vervaardigd door glaskunstenares Marije Wolfswinkel van Atelier Lichtraamwerk in Noord-Scharwoude.

 

 

 

DSC_9341 DSC_9341
mnbokaal2017 mnbokaal2017
IMG_6423 IMG_6423