Expositie Aurora Art Gallery - Verdwaalde Engelen

Zondag 23 april opent de expositie ‘Verdwaalde Engelen’ bij Aurora Art Gallery te Zuid-Scharwoude, met pastels en schilderijen van ABOUSLEIMAN en keramiek van PETER HAYES.

De feestelijke opening, waarbij Abousleiman aanwezig is en iets zal vertellen over zijn werk, begint om 14.30 uur. Inloop vanaf 14 uur.

In de zomer van 2015 stond de Libanese kunstenaar Abousleiman oog in oog met Syrische vluchteling-kinderen in zijn geboorteland. Geraakt door de zuiverheid en ernst in hun blikken, pakte hij zijn camera om ze met hun goedvinden te fotograferen. Ooit zelf gevlucht voor oorlogsgeweld ervoer Abousleiman een zekere zielsverwantschap met hen. Hij zag dat de wereldgeschiedenis zich aan deze kinderen opdrong  en dat zij, met de ballast van heden èn verleden, de toekomst vorm moeten gaan geven. Het resultaat van dit doorvoelen en verbeelden noemde hij ‘Verdwaalde Engelen’. De serie is een ode aan de kwetsbaarheid van de jeugd en tegelijkertijd een aanklacht tegen de onmacht van de mens om duurzaam in vrede met elkaar te leven. De tentoonstelling wordt aangevuld met enkele schilderijen uit de poëtische reeks ‘Mysteries of Water’: liefdes-ontmoetingen tussen water en aarde.

Peter Hayes (U.K.) heeft zich verdiept in diverse pottenbakkers-technieken. Zo heeft hij in Afrika, India, Nepal, Japan en New-Mexico geleerd om met beperkte middelen toch prachtige effecten van het klei-oppervlak te bereiken. Door lagen gestructureerde klei te combineren met het polijsten van de buitenkant creëert hij spannende tegenstellingen tussen ruw en zacht. Naast klei gebruikt de kunstenaar ook glas, marmer, steen en staal, want hij geniet ervan om de mogelijkheden van zulke materialen te ontdekken. Het werk van Peter Hayes bevindt zich in diverse musea, privé- en bedrijfscollecties wereldwijd.

AURORA ART GALLERY, Sportlaan 54-B, Z-Scharwoude. Open vrijdag t/m zondag van 14 – 17 uur.   

 

Abousleiman-De pijlen. Pastel op papier. 51x41cm.2016 Abousleiman-De pijlen. Pastel op papier. 51x41cm.2016
Peter Hayes_Raku Bow Peter Hayes_Raku Bow