Langedijk beleeft primeur met halve marathon tijdens Langedijker Run

Broek op Langedijk - Voor het eerst in de historie kan tijdens de Langedijker Run op 21 mei a.s. een halve marathon worden gelopen! Konden deelnemers voorgaande jaren al kiezen uit de 5, 10 of 16 km, nu komt daar dus de 21 km bij. Ook nieuw dit jaar is de G-Run voor mensen met een beperking en de officiële tijdsregistratie. Zo biedt het evenement hardlopers van alle niveaus een sportieve uitdaging. Ook voor de jeugd, want dit jaar staat wederom de Lief Langedijk Kidsrun op het programma.

Samen tegen kanker
Het is alweer voor het vierde jaar op rij dat Stichting Team Langedijk de Langedijker Run organiseert. Vanuit haar missieSamen tegen kanker wordt met het evenement geld ingezameld voor goede doelen. Deze zetten zich, elk op unieke wijze, in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Dit jaar wordt gelopen voor het Hospice in Alkmaar, De Kanjerketting en Stichting Roparun.

Nieuwe opzet parcours
Naast het feit dat gewerkt wordt met tijdregistratie is ook de opzet van het parcours nieuw. Deelnemers kunnen optimaal worden gevolgd en aangemoedigd door het publiek. De route gaat zowel door Noord- als Zuid Scharwoude, met voor de lange afstandslopers een uitstap naar het prachtige natuurgebied Geestmerambacht.

Inschrijven via de website
Met al deze ontwikkelingen zet Team Langedijk de trend voort waarin de Langedijker Run zich mag verheugen in een almaar groeiende belangstelling. Ook meedoen? Inschrijven kan via www.teamlangedijk.nl en kost €12,50 (G-Run en Kidsrun gratis).

langedijkerrun langedijkerrun