Zomerexpositie Galerie Kraayeveld verlengd

De zomerexpositie van Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude wordt verlengd t/m 23 september. Reden is de binnenkomst van niet eerder tentoongesteld werk van onder anderen Dirk Breed en West-Friese naïeve kunstenaars als Jannie Kuiper en Willem Bakkum. Alle schilderijen zijn ooit direct bij de kunstenaars in hun atelier gekocht.

 

Voor de galerie kwam de verzamelaar - die veel kleiner gaat wonen, en geen plek meer heeft voor al zijn schilderijen - precies op tijd omdat al veel werk was verkocht tijdens de tentoonstelling. Even dreigde een luxeprobleem voor de galerie: lege plekken aan de wanden. Maar dat is nu dus opgelost.

 

Nieuw in de galerie zijn ook  olieverfschilderijen van Jan Pieter Pool, de eeuwige schildersvriend en -rivaal van Dirk Breed, net als Breed afkomstig uit Kolhorn. ”De twee Vikingen” werden Breed en Pool op de Rijksacademie van Beeldende Kunst in genoemd als zij vanuit Kolhorn weer eens fietsend naar Amsterdam gingen. Jan Pieter Pool - die maar een beperkt aantal schilderijen op zijn naam heeft staan - verkocht niet graag, en zijn familie al helemaal niet. Werk van Pool is de laatste jaren ook niet op de markt geweest.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroegere ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. De galerie is elke donderdag t/m zaterdag geopend van 13 tot 18 uur en op afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl

 

DirkBreedLandschap DirkBreedLandschap