En...hebt u het gezien???

Wereldwinkel Langedijk zoekt nieuwe naam

We doelen op Dorpsstraat 589 en ook op de advertentie op de één  na laatste bladzij van de Langedijker van 2 maart. Dáár stond die uitnodiging om te kijken op dat adres. Voor een blauwe wereldbol stonden zeven silhouetten van mensen die het druk leken te hebben. Toch hadden de middelste twee nog tijd elkaar even een hand te geven.
Die combinatie; wereldbol en handen schudden kon je best op de gedachte brengen dat het om de “Wereldwinkel” gaat. Klopt, alleen de naam is fout. Het gaat om een winkel zonder naam, dat kunt u zien als u langs rijdt. De stichting “Wereldwinkel Langedijk zit ondertussen met het probleem dat ze een winkel hebben, een logo en geen naam.

En nu doen we een beroep op u. U heeft misschien net die gedachteflits die die ene unieke naam oplevert die wij zoeken. Als u die dan even op Dorpsstraat 589 komt vertellen of opschrijven dan zij wij ontzettend blij. Iedere winkel die een naam heeft die hij kreeg via de mensen uit zijn eigen gemeente is blij met zo’n naam.

De winkel blijft wel wat hij was. Een cadeauwinkel met spullen gemaakt door mensen die konden rekenen op een rechtvaardig, menswaardig loon. Dat deden we en dat doen we nog steeds. Zulke spullen kun je dan kopen met het bekende “goede gevoel”. Daarnaast zijn het beslist leuke spullen, vaak handwerk, met een eigen verhaal en meestal helemaal niet duur.

Dat even terzijde. Ons gaat het om een nieuwe naam. Een naam die we graag krijgen via de mensen uit ons dorp. Doet u mee? U kunt de naam ook mailen naar wieweeteeennaam@gmail.com. Ook dan hebt u recht op een gebaartje terug van ons.

U weet vast wel een naam, tot ziens op Dorpsstraat 589.
Het nieuwe logo van de wereldwinkel Langedijk, nu de nieuwe naam nog... Het nieuwe logo van de wereldwinkel Langedijk, nu de nieuwe naam nog...