Zorgcentrum Horizon zoekt vrijwilligers

Zorgcentrum Horizon in Broek op Langedijk heeft een eigen kleinschalig karakter. De Protestants Christelijke identiteit geeft het zorgcentrum bestaansrecht. De doelstelling en de basis vindt u duidelijk terug in de zorgvisie: “Het streven door het aanbieden van zorg en het verlenen van diensten de bewoners in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren en maatschappelijk actief te zijn. De Protestants Christelijke identiteit speelt daarbij een belangrijke rol.”

Horizon vraagt een:
Vrijwilliger voor ondersteuning bij de maaltijden en koffie en thee tijden, balie/receptie, huiskamer, bezoekdame of heer.
Ten behoeve van ondersteuning bij de warme maaltijden en koffie en thee tijden, balie/receptie, huiskamer en bezoeken van bewoners zoeken wij een vrijwilliger. Het gaat om de volgende taken:

- Tafel dekken
- Opdienen van de maaltijd
- Mee helpen met de bediening aan bewoners die dat nodig hebben
- Afruimen en de zaal weer in orde maken voor andere activiteiten
- Thee of koffie schenken  van 15.00-16.00uur
- Balie/receptie: opnemen van de telefoon, aanwezig zijn voor de veiligheid van bewoners van 17.00-21.00uur
- Huiskamer: meehelpen met een activiteit en hulp bij de broodmaaltijd van 15.00-20.30 uur.
- Bezoekdame of heer na overleg met de bewoner.
    
De dagen zijn van woensdag, donderdag, zaterdag en zondag vanaf 11.30 uur tot ongeveer 13.30 uur voor de maaltijd.

Voor onze bewoners heeft dit vrijwilligerswerk een meerwaarde door de extra aandacht voor dit belangrijke moment op de dag. Hierbij kunt u uw kwaliteiten en ervaring inzetten en daar waar dit mogelijk is, ontwikkelen.

Wij vragen het volgende van u:

U kunt zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken met anderen. Door het omgaan met rolstoelen en de hulpbehoevendheid van onze bewoners wordt er in enige mate een fysiek beroep op u gedaan.

Verder is een enthousiaste en uitnodigende houding van belang. Horizon is een protestants christelijk huis. Wij verwachten op zijn minst een respectvolle benadering en respectvol omgaan met onze normen en waarden.

Onze vrijwilligers zijn verzekerd en kunnen een beroep doen op een onkostenregeling voor vervoer. Iedereen die bij ons komt werken krijgt een stukje persoonlijke begeleiding

Informatie bij:
Annelies Koedijk, coördinator vrijwilligerswerk

U kunt uw belangstelling kenbaar maken door het schrijven van een brief of in een mondeling gesprek met Annelies Koedijk.
Zorgcentrum Horizon
Boeier 2
1721 GA Broek op Langedijk
T 0226-314430
F 0226-315352
Zorgcentrum Horizon zoekt vrijwilligers Zorgcentrum Horizon zoekt vrijwilligers

Reacties
Reactie: (Arie van der Werf)
4-12-2013, 10:32
Ben sinds kort gepensioneerd en zou wellicht iets kunnen betekenen op het gebied van administratie, ict-hulp etc. Ben een paar dagen per week onregelmatig beschikbaar.

Reactie: (Rachel)
14-7-2013, 13:11
Ik ben Rachel, 19 jaar, woon in Langedijk en ben op zoek naar afleiding voor in de vakantie! Ik ben inmiddels al op vakantie geweest dus ik heb tot de scholen weer beginnen alle tijd. Ik zou graag langs komen voor een gesprek! Met vriendelijke groet, Rachel

Reactie: (Kimberley Stammis)
13-11-2012, 19:54
Ik ben 18 jaar en werkzoekende. Mijn vrije tijd zou ik graag willen besteden d.m.v. vrijwilligerswerk. Balie medewerkster spreekt mij het meeste aan, maar ik ben ook in voor andere activiteiten. Ik hoop graag wat van jullie te horen. M.V.G. Kimberley Stammis