Koninklijke onderscheiding voor Langedijker brandweermannen

Tijdens de jaarvergadering op 26 maart jl van Brandweer Langedijk hebben tien Langedijker brandweermannen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Cornelisse ontvangen. Ook de jubilarissen werden gehuldigd.

De Koninklijke Onderscheidingen zijn aan de brandweermannen toegekend vanwege hun langdurige bijdrage aan de openbare orde en veiligheid in hun woonplaats en de regio. Alle decorandi kregen een onderscheiding als Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer L.C.J. (Leo) Bakker (57) uit Oudkarspel is sinds 1980 lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Langedijk. Momenteel vervult hij de functie van adjunct-hoofdbrandmeester 1e klasse.

De heer W. (Wim) Balder (52) uit Sint Pancras is sinds 183 lid van de vrijwillige brandweer in Langedijk. Thans fungeert hij als brandmeester.

De heer A.N.J.M. (Adrie) Beemsterboer (50) uit Oudkarspel is sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Langedijk. Hij is momenteel hoofdbrandwacht.

De heer J.C. (John) Kramer (54) uit Noord-Scharwoude is sinds 1978 actief bij Brandweer Langedijk. Hij is daar nu brandmeester.

Ook de heer J.P.M. (Joop) Kuilboer (54) is brandmeester. Hij is sinds 1985 betrokken bij Brandweer Langedijk.

De heer T.J.G.M. (Theo) de Lange (53) uit Noord-Scharwoude is sinds 1989 lid van de vrijwillige brandweer. Hij fungeert als hoofdbrandwacht.

De heer H.D. (Harrie) Langendijk (47) uit Broek op Langedijk is sinds 1991 actief bij Brandweer Langedijk. Ook hij fungeert als hoofdbrandwacht.

De heer G.S.M. (Berrie) Sprenkeling (55) uit Noord-Scharwoude is onderbrandmeester. Hij is sinds 1986 lid van het Langedijker brandweerkorps.

De heer J.J. (Sjaak) Stoop (52) uit Noord-Scharwoude is lid van de vrijwillige brandweer sinds 1985. Hij vervult de functie van hoofdbrandwacht.

De heer H.C. (Hans) Weder (47) uit Sint Pancras is sinds 1986 betrokken bij Brandweer Langedijk. Hij fungeert als onderbrandmeester.

Voor het eerst kregen leden van de vrijwillige brandweer die 20 jaar of langer bij de vrijwillige brandweer actief zijn ook in Langedijk een Koninklijke Onderscheiding. In de omliggende gemeenten gebeurde dat al meer. Dat betekent dat er in Langedijk dit jaar een inhaalslag gemaakt is.

Tijdens de jaarvergadering werden ook de jubilarissen gehuldigd.

De volgende leden van Brandweer Langedijk vieren dit jaar een jubileum: Harrie Langendijk en Theo de Lange zijn 20 jaar als vrijwilliger actief. Joop Kuilboer en Sjaak Stoop zijn dat sinds 25 jaar en Leo Bakker is 30 jaar actief.
 

 
Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen Langedijk Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen Langedijk

Reacties
Reactie: (g.c.f.bergenhenegouwen)
21-10-2012, 11:33
wij zijn op zoek naar theo de lange i.v.m. reunie fa.stokman willem de zwijgerlaan.