Björn Bakker, winnaar van de Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd 2011

Björn Bakker (11 jaar) uit groep 8a van de Duizend Eilandenschool in Zuid-Scharwoude heeft op zaterdag 12 maart de kwartfinale gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd regio Noord-Holland die gehouden werd in bibliotheek Harenkarspel.

Björn werd gekozen tot schoolkampioen en won daarna op 7 februari de voorronde in bibliotheek Langedijk. Björn las voor uit ‘De dikke meester jaap’ van kinderboekenschrijver Jacques Vriens.

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de provinciale finale, deze vindt plaats op woensdag 13 april 2011 in het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De winnaar van de provinciale finale vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de landelijke finale op woensdag 25 mei in Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht.

Voor de kwartfinale moet Björn een nieuw boek uitkiezen om uit voor te lezen, Hij heeft gekozen voor het boek: ‘Een kanarie in mijn hoofd’ van Ed Franck.
Foto: Bjorn Bakker en Karen Jaspers van bibliotheek Langedijk Foto: Bjorn Bakker en Karen Jaspers van bibliotheek Langedijk