Bewonersavond herinrichting Bovenweg en Voorburggracht

Op donderdag 16 juni wordt de eerste bewonersavond gehouden over de herinrichting van de Bovenweg en de Voorburggracht. De inloopavond gaat vanaf 19.00 uur van start en eindigt om 21.00 uur.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij de projectleider dhr. J. Coopman via email j.coopman@gemeentelangedijk.nl
Gemeente Langedijk heeft Handle with Care, ontwerpers openbare ruimte, de opdracht gegeven het verbindende lint door de gemeente Langedijk: de Bovenweg en Voorburggracht vorm te geven. Deze route wordt momenteel ervaren als rommelig en onveilig.

Bewoners en betrokkenen krijgen de kans om mee te denken over hoe hun straat er in de toekomst uit zou kunnen zien. Met deze input gaan de klankbordgroepen en Handle with Care vervolgens aan de slag om tot een evenwichtig en goed advies te komen richting de gemeente.
Op geplande bewonersavond krijgen bewoners en andere betrokkenen de kans om te participeren in het planproces. Er wordt door middel van foto´s, referentiebeelden en tekeningen getoond wat op dit moment de knelpunten en de kansen zijn op de Bovenweg en Voorburggracht. Er is geen eenduidige vormgeving en de uitstraling van een historische dorpsstraat ontbreekt. Het lange lint loopt door vijf dorpen: Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord- en Zuid–Scharwoude en Oudkarspel. Door de lengte van het lint, de verschillende knelpunten, de soms tegenstrijdige belangen van verschillende gebruikers en bewoners wordt het ook wel aangeduid als ‘Maatwerkweg’. Er zal zorgvuldig geluisterd worden naar alle wensen van alle belanghebbende om zo te komen tot een evenwichtig plan dat breed gedragen wordt binnen de gemeente Langedijk.

Klankbordgroepen van de verschillende plangebieden zijn nauw betrokken bij de onderzoeken en de ontwikkeling van de visie voor de toekomst. Hierin zijn onder andere de fietsersbond, hulpdiensten en dorpsplatformen vertegenwoordigd.

Handle with Care heeft ruim 17 jaar ervaring op het gebied van herinrichtingprojecten voor de openbare ruimte. Hun visie is dat het ontwerp van de ruimte voor de bewoners en gebruikers een beleving moet creëren. Waar mogelijk streeft Handle with Care ernaar om de verbroken of ‘onleesbaar’ geworden band tussen verleden en heden te herstellen en te versterken.
Bewonersavond herinrichting Bovenweg en Voorburggracht Bewonersavond herinrichting Bovenweg en Voorburggracht