Presentatie Concept Gebiedsvisie Westrand Sint Pancras

Op woensdag 15 juni 2011 wordt in het dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras een presentatie- en informatieavond over het concept gebiedsvisie Westrand Sint Pancras gehouden. De aanvang is 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur.

Begin 2010 heeft de gemeenteraad van Langedijk ingestemd met woningbouwontwikkeling langs de westrand van Sint Pancras. Het gaat om het gebied langs de Gedempte Veert. De gemeente zal met een collectief van grondeigenaren een overeenkomst gaan afsluiten, voordat tot woningbouwontwikkeling wordt overgegaan. Dit collectief van bouwgegadigden is sinds eind 2010 verenigd in de Vereniging van Eigenaren plan Gedempte Veert.

Gebiedsvisie
Op verzoek van, en in samenwerking met de vereniging is er inmiddels een eerste ruimtelijke kader opgesteld door de gemeente. Dit is vertaald in de concept gebiedsvisie Westrand. In de gebiedsvisie zijn de landschappelijke inrichting van het gebied en de ruimtelijke randvoorwaarden voor de toekomstige bouwkavels verbeeld. De gebiedsvisie is zeker geen eindplaatje, maar eerder een richtinggevend startdocument. In een later stadium zal maatwerk plaatsvinden wat uiteindelijk zal leiden tot een nieuw bestemmingsplan voor het gebied.

Uitnodiging
Graag presenteren wij u de concept gebiedsvisie en andere relevante zaken die spelen bij de woningbouwontwikkeling langs de westrand van Sint Pancras. Ook zal de Vereniging van Eigenaren plan Gedempte Veert aanwezig zijn.

Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De inloop is vanaf 19.30 uur en de presentatie start om 20.00 uur. Namens de gemeente zullen aanwezig zijn: wethouder J.P. Beers, projectleider J. de Boer en stedenbouwkundige M. Zeedijk.
Informatie avond over gebiedsvisie westrand Sint Pancras Informatie avond over gebiedsvisie westrand Sint Pancras