Locatievoorstelling in het prachtige Oosterdelgebied: Over Bagger en Poepewitte

Kaartverkoop is begonnen!

Toen de schuiten nog door weer en wind het eilandenrijk doorkruisten. Toen bagger nog als goud over de akkers werd verspreid. Toen de kolen (poepewitte) nog onder de veilingklok doorgevaren werden. Toen liefde nog niet zo vanzelfsprekend was…

Na jarenlang dromen over een voorstelling in het Oosterdelgebied hebben theatermaker Kirsten Dijk en dorpsgenoot Pé de Nijs uit Langedijk, de handen ineen geslagen. Samen met theatergoep 4hoogachter, een specialist op het gebied van locatietheater, werd besloten tot het maken van een voorstelling over en in het Oosterdelgebied.

Over Bagger en Poepewitte gaat over de jonge Wies die, helaas, haar vader te vroeg verloren heeft. Samen met haar moeder moet ze hard werken om de akkers op de eilanden te kunnen onderhouden. Gelukkig krijgt ze hulp van Douwe, haar trouwe vriend, die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken. Moeder vindt de vriendschap tussen Douwe en Wies niet zo’n goed plan. Zij vertrouwt liever op de hulp die tuinderszoon Jakob haar wil aanbieden voor het onderhouden van de akkers, dit is echter niet het enige wat Jakob van haar wil. Douwe en Wies vragen zich al snel af of Jakob wel echt te vertrouwen is. En wie heeft het mysterie van de verdwenen kolen op zijn geweten?

Samen met lokale bewoners werd er research gedaan naar de oude verhalen uit Langedijk en kwam het script tot stand. Geen feitelijke historische vertelling, maar een heerlijke, compacte voorstelling met levendige personages, voor iedereen tussen de 6 en 80 jaar. De voorstelling Over Bagger en Poepewitte zal op 9 juli 2011 in première gaan, in het Oosterdelgebied in de gemeente Langedijk.

De voorstelling wordt gespeeld op het recreatie-eiland in het Oosterdelgebied. Dit is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met Stichting Veldzorg, die het natuurgebied in beheer heeft. De schuiten van Veldzorg zullen de bezoekers naar het eiland brengen en na de voorstelling weer veilig aan land zetten. Vertrek vanaf de accommodatie van stichting Veldzorg aan de Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk.

Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf 1 juni te reserveren via Eetcafé Marktzicht in Broek op Langedijk (0226-313831) of via Museum Broekerveiling (0226-313807). Volwassenen €10,00 en kinderen tot 16 jaar € 7,50 (entree inclusief boottocht).

De voorstellingsdata zijn te vinden op www.4hoogachter.nl en www.broekerveiling.nl (9, 10, 13, 16, 17, 20, 24, 27, 30 en 31 juli) 

_____________________________________________
Locatievoorstelling in het Oosterdelgebied: Over Bagger en Poepewitte Locatievoorstelling in het Oosterdelgebied: Over Bagger en Poepewitte