Duurzaamheid centraal tijdens viering hoogste punt nieuwbouw Rabobank Alkmaar e.o.

De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar e.o. heeft op 14 juni 2011 het hoogste punt bereikt. Het markante gebouw wordt op alle fronten duurzaam gebouwd en is een toonaangevend voorbeeld van duurzaam bouwen in Nederland. De verwachte opleveringsdatum is eind 2011.

Windmolens en zonnepanelen op het dak, zonnecellen in de ramen, regenwater als toiletspoeling en warmte/koude opslag. Het zijn innovaties die horen bij een bank die een duurzame rol in de samenleving speelt. Maar Rabobank Alkmaar e.o. zou nooit investeren in zo’n pakket, als het niet gepaard gaat met een prettige werkomgeving. Niet alleen omdat de medewerkers daar recht op hebben, maar ook omdat het uiteindelijk de dienstverlening aan de klant ten goede komt.

Transparant en ruim
Voorbij is de tijd dat een kantoor een verzameling standaard werkkamertjes was met elkaar verbonden door smalle gangen. Een ruim en transparant interieur wordt steeds meer de norm. Rabobank Alkmaar e.o. heeft daar bij het nieuwe complex aan de Robonsbosweg een bijzondere invulling aan gegeven. Trappen en lift zijn gelegen in een volledig open ruimte van begane grond tot dak. Split-level kantoorvloeren grenzen aan deze centrale ‘assen’. Medewerkers ontmoeten elkaar hier veelvuldig, net als in de koffiecorners en lounge- en samenwerkplekken. En dat is nou precies de bedoeling. Want zodra medewerkers elkaar makkelijk vinden, leidt dat ook tot een betere service. Zeker in een tijd dat maatwerk vraagt om een slimme koppeling van producten en diensten. Het is duurzaamheid in optima forma.

Hoogste punt duurzaam gevierd
Het evenement rondom de viering van het hoogste punt was – geheel in lijn met het gebouw – zeer duurzaam verzorgd. Met een duurzame tent en biologische hapjes en drankjes. Medewerkers van Rabobank Alkmaar e.o. en betrokkenen bij de bouw waren getuige van een spectaculaire openingsact. Met als decor de ramen van het gebouw zelf. Diverse muzikanten kwamen één voor één tevoorschijn en sloten aan bij de eerste muzikanten. Zo werkte men muzikaal richting het hoogste punt.

Op het dak stond Kees Jasperse, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o. Hij maakte een prachtige bungy jump (of was het toch een stuntman?) en opende de avond. Na deze spectaculaire opening konden alle gasten nagenieten – met een goed glas biologische wijn – van toptalent Kim de Boer.  

Zie voor meer informatie over het nieuwe duurzame hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar e.o.:
Muzikaal werken richting hoogste punt Muzikaal werken richting hoogste punt
Spectaculaire bungy jump vanaf dak nieuwbouw Rabobank Alkmaar e.o. Spectaculaire bungy jump vanaf dak nieuwbouw Rabobank Alkmaar e.o.
Nagenieten met biologische wijn en Kim de Boer Nagenieten met biologische wijn en Kim de Boer

Reacties
Reactie: (Herman Jager)
20-6-2011, 11:02
de naam van de band: Drop di Samba (uit Langedijk) zie www.dropdisamba.nl