Woensdagmiddag kindermiddag in Museum BroekerVeiling

Klompen versieren, kaarsen maken en dansen, speciaal voor kinderen!
Je vervelen kan altijd nog, maar dat hoeft niet op woensdagmiddag in de maanden juli en augustus in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Dan zijn er namelijk hele leuke activiteiten te doen als je in de leeftijd bent van 3 t/m 14 jaar.

Het museum heeft dit seizoen een hele mooie klompenexpositie. Daarom kun je je helemaal uitleven in het versieren van klompen. In de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek helpen onze vrijwilligers je bij het versieren van een klomp die je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Ook dit jaar kun je weer je eigen kaars maken. Beginnen met allen een lont en eindigen met een prachtige gekleurde kaars met bijvoorbeeld een knoop erin of een krul. Je bent veel creatiever dan je zelf dacht! 
Ben je liever wat actiever bezig? Doe dan de speurtocht, verkleed je als Ot en Sien, leer een dansje of speel met ouderwets speelgoed. Verder zijn er ook veel jonge dieren waar je naar kunt gaan kijken, zoals konijnen, kuikens en geitjes.

En dat is nog niet alles: de houtdraaier laat zien hoe vroeger speelgoed werd gemaakt. Het speelgoed mag je natuurlijk uitproberen. En als je trek hebt (of je vader en moeder hebben trek), dan kun je buiten bij de palingroker heerlijke, vers gerookte paling kopen.
Kortom, er is variatie volop. De kindermiddag begint om 13.00 uur.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur – 17.00 uur en op zondag van
11.00 uur – 17.00 uur. De knutselactiviteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen, behalve het kaarsen maken en klompen versieren. Voor deze activiteit dient een klein bedrag extra te worden betaald. Entreeprijs volwassenen: € 9,- kinderen 3 t/m 14 jaar € 4,50.

Voor meer activiteiten: zie onderstaande website 
Hoepelen tijdens de kindermiddag (foto Museum Broeker Veiling) Hoepelen tijdens de kindermiddag (foto Museum Broeker Veiling)