Proeven van streekgerechten in Museum BroekerVeiling

Succesrecepten in het museum

Onder de noemer ‘de Culinaire Terugblik’ organiseert Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk een proeverij van gerechten uit grootmoeders tijd. De Culinaire Terugblik in het museum vindt plaats op dinsdag 9 augustus 2011. Dan kan men weer proeven van allerlei lekkernijen als groentesoep mét ballen, rode kool, zelfgemaakte appelmoes (mét kaneel), grauwe erwten met spek, verse zuurkool, gekookte aardappeltjes en hachee, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Ook de nagerechten worden niet vergeten: wat te denken van bijvoorbeeld griesmeelpudding met vel én zwarte bessensaus en drie-in-de-pan!

De nadruk ligt tijdens deze dag echt op het proeven, er is geen sprake van een volledige maaltijd!

De palingroker is op deze dag ook aanwezig. Hij geeft demonstraties palingroken. De heerlijke verse paling kunt u daarna bij hem kopen, rechtstreeks uit het vat. Ome Dirk geeft die dag ook acte de présence. Hij leeft nog in het jaar 1890 en is schipper van ‘De Damschuit’. Graag nodigt hij het publiek uit een kijkje te nemen in zijn leven aan boord van dit authentieke vrachtscheepje.

De proeverij vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Wie daarna komt, loopt kans de hond in de pot te vinden, want op is op. Kom dus op tijd!
Tijdens de culinaire terugblik gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen voor het evenement.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van
11.00 uur – 17.00 uur. Entreeprijs volwassenen: € 9,- kinderen 4 t/m 14 jaar € 4,50.

Voor meer activiteiten:
Culinaire terugblik in Museum Broeker Veiling Culinaire terugblik in Museum Broeker Veiling

Reacties
Reactie: (EWJ )
31-12-2013, 12:14
Culinaire Terugblik’ organiseert Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk een proeverij van gerechten uit grootmoeders tijd. Ik kom hier al 2 jaar het leuk om dingen te proeven sfeer ook gezellig. Ik ben benieuwd wat ze in 2014 weer gaan klaar maken want dan ben zeker van partij