Lichtjesavond 2011: een sprookjesachtig feest!

Het Langedijker lichtjesfeest is een jaarlijkse traditie waarbij een aantal organisaties er voor deelnemers én publiek een fantastische avond van gaan maken.  Museum BroekerVeiling is het  prachtig verlichte middelpunt en de verlichte varende vloot van de stichting Langedijk Waterrijk vaart door een groot gedeelte van Langedijk.  Lichtjesavond vindt plaats op vrijdag 12 augustus.

De vloot zal om 20.30 uur vertrekken vanaf de Machinesloot nabij de Koogerkerk in Zuid-Scharwoude richting Museum BroekerVeiling. Langs de route en vanaf de bruggen is er natuurlijk volop te genieten van de origineel verlichte schuiten, die soms volgens een thema zijn aangekleed of muziek aan boord hebben.  Er zijn voor de mooiste of origineelste schuiten prijzen te verdienen en langs de route zullen vele tuinen feestelijk verlicht zijn!

Organisatie
Dit jaar is er extra werk gemaakt van een perfecte organisatie. In een vruchtbaar  contact met de gemeente, de brandweer en politie is er een draaiboek gemaakt dat aan alle organisatorische- en veiligheidseisen voldoet. Zo zullen uitsluitend varende deelnemers die zich vooraf hebben aangemeld toegang hebben tot het water rond Museum BroekerVeiling. Het water is, voor niet deelnemers, afgesloten van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Extra activiteiten
In Museum BroekerVeiling (open vanaf 19.00 uur, entree slechts € 2,-) zullen er veel extra activiteiten worden georganiseerd. Het buitenterrein is prachtig verlicht en de varende vloot zal gegarandeerd rond de veiling varen, zodat vanaf het terras maximaal genoten kan worden van dit fraaie feeërieke festijn. Om ongeveer 21.00 uur en 23.00 uur is er een optreden van het shantykoor de Zâalnêelden uit Egmond. Zij zingen de oude zeemansliederen uit volle borst! De visroker verkoopt zijn heerlijke lekkernij en er zijn heel de avond veilingen in het prachtige afmijnlokaal uit 1912.  De prijsuitreiking zal rond 23.00 uur plaatsvinden bij het water aan de Lient.

Ook Café Marktzicht zal zich op lichtjesavond niet onbetuigd laten. Ook daar zullen verlichte feestelijkheden worden georganiseerd.

 
Meevaren? Graag, echter:  aanmelden verplicht!
Door het grote aantal deelnemers in voorgaande jaren zijn de regels aangescherpt. Om mee te dingen naar de prijzen en toegang te krijgen tot het water aan De Lient en om aan te leggen bij Museum BroekerVeiling, moet men zich van te voren aanmelden bij Langedijk Waterrijk. Aanmelden is gratis en dat kan tot 10 augustus per mail: info@langedijkwaterrijk.nl of telefonisch: Mevr. R. Bouma 0226-316048.
Na ontvangst van de aanmelding ontvangt iedere deelnemer een nummer, dat goed zichtbaar aan het vaartuig bevestigd moet worden.

Langedijker lichtspektakel
Om een evenement van deze omvang in goede banen te leiden ontvangt men na aanmelding ook informatie over de route en veiligheidsinstructies.
Zo wordt het niet alleen feestelijk, maar ook veilig op dit Langedijker lichtspektakel!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting Langedijk Waterrijk:langedijk waterrijk (http://www.langedijkwaterrijk.nl)
    


                                           








 
Lichtjesavond op 12 augustus bij Museum Broeker Veiling Lichtjesavond op 12 augustus bij Museum Broeker Veiling

Reacties
Reactie: (Walter kocken)
5-3-2012, 18:25
Wanneer is de lichtjesavond in 2012? En gaat de route ook langs de fuut?