Kolfvereniging Ons Genoegen bestaat 100 jaar

Demonstratie Kolven voor het publiek

De vereniging Ons Genoegen werd opricht op 11 oktober 1911 en het doel was het houden van gezellige bijeenkomsten. De kolfbaan bevond zich in het café van K. Bood op adres Dorpsstraat 712 in Noord-Scharwoude. Later werd de onderneming voortgezet door Jan de Bakker en later nog door zijn weduwe. De kolfbaan werd ook gebruikt voor andere evenementen en na de 2e wereldoorlog werd het café verbouwd tot een echte bioscoop ’Tivoli’.
Nu is de oude kolfbaan een appartementencomplex.

Na 100 jaar is kolfclub Ons Genoegen nog steeds springlevend. De vereniging telt 22 leden en gespeeld wordt er in zalencentrum Concordia op de donderdagavond.

Vanwege het 100 jarig bestaan wordt er een demonstratie gegeven op zaterdag 22 oktober. Iedereen is welkom om onder genot van een hapje en drankje de kolfsport uit te proberen. In Concordia van 15:00-17:00 uur.
De demonstratie is alleen voor publiek en dus niet voor andere kolvers toegankelijk. Aan de wedstrijd voor het publiek zijn leuke prijzen verbonden.

Na de demonstratie is er een receptie voor besturen van alle andere verenigingen, maar ook burgemeester Cornelisse en wethouder Westerkamp zullen aanwezig zijn.
Kolfvereniging Ons Genoegen bestaat 100 jaar (foto van de 22 leden) Kolfvereniging Ons Genoegen bestaat 100 jaar (foto van de 22 leden)