Kerkmusical ‘Straten’ wordt op 12 en 13 november uitgevoerd in de Allemanskerk

Al maanden zijn ongeveer 20 spelers van de Protestantse Gemeente Langedijk-Noord bezig om de musical ‘Straten’ in te studeren. Deze musical is geschreven door Michiel de Zeeuw die ook de musical Oosterpolderflat heeft geschreven, die eerder werd uitgevoerd in de Allemanskerk.

De musical ‘Straten’ met als subtitel ‘Mensen van de Weg’ gaat over kleindochter Fleur van der Steen en haar opa. Beiden maken deel uit van het familiebedrijf ‘Van der Steen Wegenbouw’.
De grootvader, die regelmatig het verzorgingstehuis op z’n kop zet, vindt dat Fleur iets moet leren over het leven. Het leven is een reis, vindt hij. Opa wil Fleur vertellen over levensverhalen. Over het verlies aan traditie, over hoe je je medemens kwijt kan zijn. Dat vertrouwen belangrijk is en dat je goed met elkaar om moet gaan.
Ook het verhaal van Abram komt in deze musical voor.

Er zijn prachtige liederen in de musical te horen. Deze liederen worden in een liturgieboekje afgedrukt voor de bezoekers aan deze musical.

Naast de ongeveer 20 spelers doen de volgende mensen op de achtergrond mee:
Piet Kramer speelt piano, Irene Rood dwarsfluit en Jasper Brink slagwerk. Joost Goedbloed regelt het geluid. Willem Tanja, Willem Gootjes, Kees Schut, Piet Glas, John Vriends maken het decor.
Jacqueline de Vries doet de grime.
De algehele leiding en regie is in handen van Marieke Rademaker.
Piet Dijkstra doet de productie en Joke Tanja is repetitor.

Het decor is dit keer simpel. Wel worden flashbacks in het verhaal apart gespeeld van het toneel. De kerk wordt verduisterd.

De uitvoeringen van ‘Straten’ zijn op zaterdag 12 november om 20:00 uur en in de kerkdienst op zondag 13 november om 10.00 uur. In de kerkdienst wordt de dienst geleid door Ds. R. Blaauw.

Toegang is gratis. Er is een open schaal collecte.
Iedereen is van harte welkom!

Allemanskerk
Dorpsstraat 878
Oudkarspel
Foto’s van de repetitie van de musical ’Straten’ in de Allemanskerk Foto’s van de repetitie van de musical ’Straten’ in de Allemanskerk