Maatschappelijke stages in Langedijk weer van start

Sport Servicepunt Langedijk zoekt nonprofit organisaties voor stagiaires

Sport Servicepunt Langedijk (SSL) verzorgt voor het 5e keer achtereen het aanbod voor de Maatschappelijke Stage (MaS) van CSG Jan Arentsz Langedijk. Mogelijk heeft u als non profit organisatie ook een aanbod.

Vijf jaar geleden heeft SSL in samenwerking met CSG Jan Arentsz Langedijk (JA) de Wandel2daagse voor mensen met een loopbeperking opgestart. De eerste opstap naar de MAS wat sinds 2011 een verplicht onderdeel is binnen het voortgezet onderwijs. In de loop der jaren heeft SSL een behoorlijk netwerk opgebouwd, voornamelijk binnen de sport en is het aanbod van MaS plaatsen gegroeid. Nu is SSL bezig met uitbreiding van het MaS aanbod.

Voorbeelden van MaS zijn hulp bij de kinderboerderij, een activiteitenprogramma in het verzorgingstehuis, de kinderopvang of activiteiten van de kerk, een basisschoolproject, de voedselbank, een kunstproject, etc.

Het gaat om stages van maximaal 20 uur voor leerlingen tussen de 14 en 16 jaar. U kunt zelf aangeven hoeveel leerlingen u kunt plaatsen. Het kan een stage zijn van een blok waarin een groep leerlingen op 2 à 3 dagen alle uren invullen. Het kan een lintstage zijn waarop een leerling wordt ingezet voor 1 uur per week, 20 weken lang. Het kan ook een stage zijn van 5 uur bij een open dag van uw organisatie. U ziet, het aanbod is heel gevarieerd.

Bent u betrokken bij een non profit organisatie en heeft u een leuk stageaanbod waar de helpende handen uw taken wat lichter maken? Neem dan contact op met SSL via 0226-343453 en vraag naar Robin Fiechter of mail via r.fiechter@sportsl.nl.
Maatschappelijke stage bij Sportservicepunt Langedijk Maatschappelijke stage bij Sportservicepunt Langedijk