Jaarlijkse concert van Langedijker Oratorium Vereniging: “Voor elk wat wils”

Op vrijdag 18 november geeft de Langedijker Oratorium Vereniging (LOV) haar jaarlijkse concert. Het concert is in de Allemanskerk, Dorpsstraat 878 in Oudkarspel.

Vrijwel altijd zingt de vereniging één lang muziekstuk, een passie of een requiem. Dat is op de 18 november anders.
Het bijzondere zit ‘m in de diversiteit van de stukken en de perioden waarin zij zijn gecomponeerd. De werken dateren uit de 18e en 19e eeuw en zijn gecomponeerd voorsopraansolo, koor, orgel en strijkorkest. Het concert geeft een goed beeld van de rijke ontwikkelingen in de vocale muziek over deze eeuwen. De muziek is van Francesco Durante, Joseph en Johann Michael Haydn, Mozart, Mendelssohn en César Franck.

Bijzonder is ook dat de LOV voor de solopartij en de muzikale begeleiding deze keer heel dicht bij huis blijft.
Velen van ons, lezers, kennen de naam van Hanneke de Wit, sopraan. Hoewel sinds jaar en dag elders in het land wonend, heeft zij haar roots in deze regio. Zij doorloopt inmiddels een indrukwekkende zangcarrière en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. Leuk is ook te vermelden dat zij haar eerste zanglessen heeft gevolgd bij Jan Herman Ploeg, de vorige dirigent van de LOV.
Gelukkig kan Gerard Leegwater weer de orgelpartij voor zijn rekening nemen.

En wie kent niet het Tv-programma Una Voce Particolare met Ernst Daniël Smid, begeleid door L’Orchestra Particolare? De LOV heeft het strijkorkest via Frank Rutgers uit Sint Pancras kunnen contracteren.

De entree is in de voorverkoop € 20, aan de zaal € 22. De LOV wil ook graag jeugdig publiek en studenten bereiken. Voor hen geldt een gereduceerd tarief van € 12. U kunt uw toegangsbewijs in de voorverkoop krijgen via de website www.langedijkeroreatoriumvereniging.nl of bij boekhandel Het Goede Boek, marktplein 87, Broek op Langedijk.

De belangrijkste zaken op een rij:
Concert: “Voor elk wat wils”, oratoriummuziek uit de 17e en 18e eeuw
Door:   Langedijker Oratorium Vereniging (LOV)
Datum: 18 november 2011
Aanvang: 20.15 uur (kerk open vanaf 19.30 uur)
Waar:  Allemanskerk, Dorpsstraat 878 1724 NV Oudkarspel
Het concert van 2010 van de Langedijker Oratoriumvereniging (foto LOV) Het concert van 2010 van de Langedijker Oratoriumvereniging (foto LOV)