Millenniumgemeente stimuleert zonne-energie in Langedijk

Informatieavond op 30 november in De Binding

Zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken in Langedijk. Dat is het doel van de werkgroep duurzaamheid van de Millenniumgemeente Langedijk. In het kader van de campagne Zonnekracht van duurzaam consumentenplatform Nudge, vindt daarom op woensdag 30 november 2011 een informatieavond over zonne-energie plaats in De Binding in Zuid-Scharwoude.

De dalende prijzen van zonnepanelen maken zonne-energie ook zonder subsidie al rendabel in Nederland. Met een terugverdientijd van 8,5 jaar is het rendement op de investering in een compleet geïnstalleerd systeem maar liefst 8 procent “Steeds meer mensen hebben dan ook serieuze interesse in zonnepanelen en/of zonneboilers,” weet Martijn Bak, de voorzitter van de werkgroep duurzaamheid en sinds dit jaar zelf opwekker van zonne-energie. “Maar er zijn nog veel vragen. Vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen of zien ze op tegen alles wat ze moeten uitzoeken en regelen. Die drempel wil ik wegnemen door het gezamenlijk aan te pakken. De werkgroep word ondersteund door Nudge. Ik ben coördinator en aanspreekpunt in Langedijk.”

Informatieavond
Ondersteund door Nudge en in samenwerking met Solar Electricity Systems uit Broek op Langedijk, organiseert Millenniumgemeente Langedijk een informatieavond over zonne-energie. De bijeenkomst vindt op woensdag 30 november plaats in De Binding. Op deze avond kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Experts zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de werking en mogelijkheden van zonne-energie, alsmede over de kosten en de installatie van panelen. De avond begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Meer informatie over de campagne Zonnekracht is te vinden op: 
Informatieavond over zonne energie georganiseerd door Millennniumgemeente Langedijk Informatieavond over zonne energie georganiseerd door Millennniumgemeente Langedijk