Jazz in Langedijk op 27 november

Langedijk heeft een eigen jazzclub- The Long Dyke jazzclub en  maandelijks is er een concert in zalencentrum Concordia, Dorpstraat 578 te Noord-Scharwoude.

Op zondag 27 november is er weer jazzmuziek te horen van de FBI-jazzband.

Wie is de FBI Jazzband?

The Franklin Beaufort Jazzband in the Long Dyke Jazzclub. Op 30 augustus 2011 zijn de eerste stappen gezet in de oprichting van een nieuwe jazzclub in Noord Scharwoude. The long Dyke jazzclub gaat van start.
De organisatie van the Long Dyke Jazzclub heeft overeenstemming met The Franklin Beaufort International Jazzband weten te krijgen om op te treden als huisorkest. Deze band is inmiddels een bekend jazzorkest in de regio. Jazz muziek is al meer dan een eeuw oud en de band maakt zich zorgen over het feit dat er  bepaalde muziek in de vergetelheid raakt. Niet alleen de oerjazznummers uit de jaren 10 van de vorige eeuw, maar ook het repertoire van de kleine combinaties die niet in de standaard dixieland-bezetting speelden en die de voorgangers waren van Benny Goodman et cetera.

The Franklin Beaufort International Jazzband, veelal afgekort tot FBI, beschikt over een zeer divers repertoire. Uiteraard Dixieland muziek uit het zogenaamde Condon-repertoire en nummers van The Original Dixieland Jazzband. Maar ook houden de zes muzikanten de Nederlandse jazznummers in ere met werken van o.a. Jack Bulterman, Wim Poppink en andere Nederlandse popsterren uit de jaren 30 en 40. Veelal met uitgekiende zang arrangementen. Ook qua stijl worden de wat minde gebaande paden bewandeld. Niet alleen solistisch maar ook in de collectieven. De band probeert wel alles naar deze tijd te vertalen, zodat ze niet ”oud” klinkt maar sprankelend en herkenbaar, zodat de muzikanten hopen dat ook de jeugd weer interesse krijgt in deze muziek.

The Franklin Beaufort International Jazzband vergast het publiek steevast op een zeer divers optreden. Niet in het minst door de introducties die, als kers op de muzikale taart, achtergrondinformatie geven over het nummer, de componist of overige wetenswaardigheden.

De band bestaat uit; Dirk Pruimboom (leider) -  trompet en vocals, Robert Vethaak (muzikaal kompas en arrangementen) - klarinet, sopraan- en altsaxofoon, Ton Schellevis - trombone en vocals, Siem de Reus - contrabas, Luco Krijff - banjo en gitaar en Casper Meijer - slagwerk. Voor meer informatie: zie www.fbijazzband.nl.

De overige tot nu toe bekende data zijn:
- 18 december 2011
- 29 januari 2012
- 26 februari 2012
- 25 maart 2012

De maandelijkse jazzmiddag in zalencentrum Concordia in Noord Scharwoude is van 16:00 tot 19:00 uur.

 
FBI Jazzband in The Long Dyke Jazzclub FBI Jazzband in The Long Dyke Jazzclub