Informatieavonden over voorontwerp Voorburggracht en Bovenweg

Gemeente Langedijk presenteert het voorontwerp voor de Voorburggracht en Bovenweg tijdens twee informatieavonden. Op 7 december is er een informatieavond voor Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk. Op 14 december is er een informatieavond voor Sint Pancras.

De herinrichting van de Voorburggracht en Bovenweg wordt ook wel Maatwerkweg genoemd. In het voorontwerp voor de Maatwerkweg wordt een nieuwe leefomgeving rondom de Voorburggracht en Bovenweg gecreëerd. Fietsverkeer, parkeren en veilig oversteken zijn belangrijke thema’s, maar het gaat verder dan verkeersveiligheid. De nieuwe weg krijgt een dorps karakter, wat uitdaagt om minder hard te rijden.
Het lange lint verbindt de vijf dorpen Sint Pancras, Broek op Langedijk, Zuid- en Noord-Scharwoude en Oudkarspel, maar heeft verschillende profielen. Dat maakt een maatwerkoplossing noodzakelijk.

Van schetsontwerp naar voorontwerp
Op basis van de uitkomsten van verkeersonderzoek, het Verkeer- en vervoersplan van 2009 en de input van bewoners en de klankbordgroepen is er eerst een schetsontwerp gemaakt. Hierin staan de mogelijkheden voor parkeren, oversteken, groenvoorziening, veiligheid van weggebruikers, snelheid, etc.

Nu de reacties op het schetsontwerp over het algemeen positief zijn, wordt er een voorontwerp gemaakt. De ontwerpers gaan uit van de twee modelinpassingen. Bij het inpassen van die modellen wordt er per meter gekeken waar model A en waar model B komt.

Wethouder van verkeer en vervoer, Frits Westerkamp: “Dit wordt een spannende en uitdagende fase. De inwoners krijgen nu ook echt een beeld van deze nieuwe leefomgeving. Het voorontwerp presenteren we aan de inwoners van Langedijk tijdens twee informatieavonden. De vorige keer viel de opkomst tegen, maar nu is het echt de moeite waard om te komen. Wij vragen de inwoners om hun reacties. Over dit ontwerp besluit de raad volgens planning in april 2012. Nu kunnen de inwoners dus nog een forse inbreng hebben. Het is dus nu of nooit voor de inwoners om hun mening te geven.”

Informatieavonden
De informatieavond voor Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk is in De Wijde Veert/Het Palet in Noord-Scharwoude. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De informatieavond voor Sint Pancras is in dorpshuis De Geist in Sint Pancras. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Meer informatie over de Maatwerkweg vindt u op
www.gemeentelangedijk.nl onder Leven in Langedijk > Verkeer en vervoer > Maatwerkweg.
Informatieavonden over voorontwerp Voorburggracht en Bovenweg Informatieavonden over voorontwerp Voorburggracht en Bovenweg