Museum BroekerVeiling op zoek naar oude foto’s van Langedijk

Volgend jaar wordt een bijzonder jaar voor Museum BroekerVeiling. Het prachtige gebouw met zijn unieke afmijnlokaal en lighallen bestaat dan 100 jaar. Terwijl men op die zelfde plek al 125 jaar geleden gestart is met het veilen van groente. Vanzelfsprekend laat men dit dubbele jubileum niet ongemerkt voorbij gaan.

Een van de vele projecten in het kader van dat dubbele jubileum, waar nu hard aan gewerkt wordt, is de uitgave van een jubileumboek. Het belooft een prachtig opgezet boek te worden dat met veel illustratiemateriaal de geschiedenis van de Broekerveiling en daar onlosmakelijk aan vastgekoppeld die van Langedijk beschrijft.

Ron Wolters, directeur van Museum BroekerVeiling zegt daarover: “Ruim een jaar geleden zijn we al gestart met het opzetten van plannen en al snel kwam ook de uitgave van een jubileumboek ter sprake. Dat idee werd door een aantal mensen opgepikt. Zo kon onder andere geput worden uit het uitgebreide archief en de kennis van Bram Leegwater. Langedijk kenner Arie Kaan is zelfs al gestart met het schrijven. We verwachten een serieuze uitgave van zo’n 150 pagina’s die door bureau TheSign uit Heerhugowaard wordt vormgeven. Om nu niet alleen te putten uit het al bij ons aanwezig materiaal doen we graag een beroep op mensen die wellicht nog oude foto’s uit Langedijk hebben liggen waarin de veiling direct of indirect een rol speelt. Bijvoorbeeld zoals je kunt zien op bijgaande foto waar je ziet hoe kool met sledes over het ijs naar de veiling werd gebracht. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat de foto’s zorgvuldig behandeld worden. We scannen ze en de eigenaar krijgt ze zo snel mogelijk terug”.

Dus als u een leuke, bijzondere of interessante foto heeft waar het verleden van Langedijk op getoond wordt neem dan contact op met Arie Kaan via de mail: ariekaan@hotmail.com of per telefoon: 072-5335432.

Een telefoontje naar Museum BroekerVeiling is natuurlijk ook mogelijk: 072-313807
Kool werd met sledes naar de Broeker Veiling gebracht Kool werd met sledes naar de Broeker Veiling gebracht

Reacties
Reactie: (Gerard Krijgsman)
8-12-2011, 10:42
Ik heb een foto van een moterschuit en 2 vletten, vol geladen met kool op sleeptouw genomen, op de laatste dag dat de voorburggracht in Oudkarspel bevaarbaar was. Het zijn Jan Wit met 3 zoons.