Activiteiten Wonen Plus Welzijn

Vrijwilligers gevraagd, Film over Spitsbergen, Cursussen Vrouwenwerk

Wonen Plus Welzijn Langedijk is een organisatie waar men terecht kan voor activiteiten, vrouwenwerk, persoonlijke ondersteuning, vervoer en praktische ondersteuning. Het laatste wordt verzorgd door de afdeling Thuisabonnement en voor vervoer is de 55+ bus beschikbaar. Contactadres: De ‘Overbrugging’, Dokter Wilminkstraat 16 te Noord-Scharwoude, t. 0226-318050 of receptielangedijk@wonenpluswelzijn.nl. Afdeling Thuisabonnement, t. 0226-343121 (werkdagen tussen 9 en 12 uur). 55+ bus, t. 0226-318111 (een dag tevoren reserveren tussen 9 en 11 uur). www.wpwlangedijk.nl

Vrijwilligers gevraagd
Bent u sociaal, een aanpakker en helpt u graag mensen? Word dan vrijwilliger bij Wonen Plus Welzijn. Zo kunt u aan de slag als maaltijdbezorger. Vier weken in het jaar stelt u zich dan beschikbaar voor het rondbrengen van tafeltje-dekje maaltijden. Ook is er plek bij ons boodschappenteam: In samenwerking met Esdégé Reigersdaal verwerkt een team enthousiaste vrijwilligers boodschappenlijsten voor thuisabonnementleden. Help ook een handje mee, u bent meer dan welkom! Meer info: Nathalie Beentjes en Ineke Vroling, tel. 0226-318050 of mail naar i.vroling@wonenpluswelzijn.nl.

Film over Spitsbergen en de Noorse Fjorden
Op zondagmiddag 12 februari brengt Nico Mantel een bezoek aan Dorpshuis De Geist in Sint- Pancras. Hij zal daar een bijzondere film vertonen over Spitsbergen en enkele Noorse plaatsen. Steden als Bergen, Tromso komen aan bod, de schitterende fjorden en de betoverende schoonheid van de 307 meter hoge Noordkaap. Kortom: een lust voor het oog. Filmer Nico Mantel begon met filmen in de tijd van de 8 mm film. Hij heeft diverse films in opdracht vervaardigd voor o.a. reisorganisaties en bedrijven. Ook TV Noord-Holland heeft enkele van zijn documentaires vertoond. De middag is onderdeel van het  zondagmiddagprogramma dat wordt georganiseerd door Wonen Plus Welzijn i.s.m. de Langedijker ouderenbonden. Aanvang: 14.00 uur t/m 16.30 uur (incl. koffiepauze). Het laatste halfuur is gereserveerd voor een gezellig samenzijn. Adres: Vinkenlaan 7, Sint-Pancras. Entree: € 5,- (incl. kopje koffie)

Cursussen Vrouwenwerk
Voor dames die zich graag ontwikkelen op persoonlijk gebied heeft Wonen Plus Welzijn het volgende cursusaanbod samengesteld: Lekker in je vel! Kom naar deze korte cursus en word je bewust van je eigen denken, gevoel en overtuigingen. Maandagavond 6, 13 en 20 februari 2012. Totale kosten € 35,-.
Grenzen stellen: Tijdens deze workshop wordt de  kunst van het stellen van grenzen onder de loep genomen. Zaterdag 25 februari of zondag 18 maart 2012. Totale kosten € 35,- (incl. lunch).
Rationele Effectiviteit Training: Tijdens drie bijeenkomsten leer je anders en effectiever te denken waardoor je in staat bent zelfverzekerder en besluitvaardiger op de treden. Dinsdagavond 6, 13 en 20 maart 2012. Totale kosten € 25,-.

Kom ook eens vrijblijvend kijken bij de inloop! Een gezellige plek voor vrouwen om samen koffie te drinken, ideeën uit te wisselen en deel te nemen aan de weekactiviteiten. Vanaf januari is de inloop op donderdagochtend in plaats van donderdagmiddag.
De  cursussen en de inloop worden gehouden in De Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Info en aanmelding, tel. 318050 of  vrouwenwerklangedijk@wonenpluswelzijn.nl
Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk Activiteiten Wonen Plus Welzijn Langedijk