Uniek Korenfestival in Noord-Scharwoude

Zelden zullen vier Langedijker zangkoren te horen zijn tijdens één uitvoering! Als afsluiting van de viering van het honderdjarig bestaan van de R.-K. Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” zullen zij op zondag 12 februari om 14.30 uur hun kunnen tonen in de Sint Jan de Doperkerk aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude.

Naast de organiserende vereniging zullen dan het Christelijk Mannenkoor “De Lofstem”, de Langedijker Oratorium Vereniging en  het Interkerkelijk koor “Soli Deo Gloria” een gevarieerd programma brengen.
Licht klassieke, religieuze werken, maar ook “The Beatles” komen voorbij. De ongeveer 190 zangeressen en zangers  besluiten het festival met het gezamenlijk zingen van “An die Musik” van Franz Schubert.

Doordat het parochiebestuur het kerkgebouw voor deze speciale gelegenheid geheel gratis ter beschikking heeft gesteld, wordt geen toegangsprijs geheven. Tegen het eind van het festival wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. De kerk is goed verwarmd en in de pauze zijn koffie en thee te verkrijgen. Het is wel zaak tijdig aanwezig te zijn, want ook voor “de kathedraal van het noorden” geldt: “vol is vol”.     
  
Korenfestival in St. Jan de Doperkerk Korenfestival in St. Jan de Doperkerk