Regio Alkmaar lanceert website

Samenwerking steeds tastbaarder

Na een eigen logo, heeft Regio Alkmaar sinds vandaag ook een eigen website. De website www.regioalkmaar.nl is een platform om de voortgang van de regionale samenwerking op de voet te volgen. Voor bestuurders, raadsleden en ambtenaren heeft de site op termijn ook functies als een toolkit, ’Wie is wie?’ en een discussieplatform.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-De Rijp, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Schermer werken op tal van onderwerpen samen. Ook zijn er zaken waarover ze met elkaar in discussie zijn. De website voorziet in een duidelijke behoefte aan één bron van informatie en één centrale ontmoetingsplek. Het is daarmee een belangrijk gereedschap om de regionale samenwerking en de regionale discussie te ondersteunen.

De site bevat informatie over het ’waarom’ en het ’waartoe’ van de samenwerking. Ook het ’hoe’ wordt uitgelegd, maar het gaat vooral om de inhoud. De site belicht alle onderwerpen van regionaal belang, zoals wonen, ruimtelijke ordening, verkeer & vervoer, economische zaken, toerisme & recreatie, duurzaamheid, zorg & WMO, SoZaWe en Jeugd & RMC.

Groeimodel
De site wordt beheerd door ambtenaren uit alle gemeenten. Al ’werkende weg’ zal de site meer informatie en mogelijk meer functionaliteiten gaan bevatten. Suggesties voor de website zijn van harte welkom via info@regioalkmaar.nl.
Website voor Regio Alkmaar Website voor Regio Alkmaar