Start voorbereidingen aanleg rotonde De Punt

Gemeente Langedijk start op maandag 20 februari met de voorbereidingen voor de aanleg van rotonde De Punt op de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk. De Punt wordt opnieuw ingericht en aangesloten op de Westelijke Randweg. De fietsbrug verdwijnt en fietsers krijgen voorrang op de nieuwe rotonde. De gemeente verwacht de werkzaamheden eind juli 2012 af te ronden.

Medio mei start de werkelijke aanleg van de nieuwe rotonde. Eerst worden voorbereidingen getroffen, zoals de aanleg van een tijdelijke weg voor de omleiding van het verkeer tussen Heerhugowaard en Langedijk. Ook het fietsverkeer zal worden omgeleid.

De Punt op bedrijventerrein Zuiderdel wordt opgewaardeerd van een 30-km zone naar een 50-km zone. De kruisingen worden opgewaardeerd door belijning, bebording en verlichting. Het vrijliggend fietspad wordt doorgetrokken van de Westelijke Randweg naar De Punt. Tevens wordt nieuwe beschoeiing aangebracht en worden kabels en leidingen aangelegd.

De Spanjaardsdam wordt verbreed en langs de weg worden parkeerstroken voor vrachtverkeer ingericht. De werkzaamheden aan rotonde De Punt worden tegelijkertijd uitgevoerd met de reconstructie van de Twuyverweg om de verkeershinder te beperken.
Gedurende de werkzaamheden blijft bedrijventerrein Zuiderdel bereikbaar. De aanleg van de rotonde wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

De verkeershinder kan langer duren als het weer tegenzit of als de werkzaamheden minder snel vlotten dan gepland.
Aanleg rotonde De Punt Aanleg rotonde De Punt