Opening nieuwe seizoen in museum ’t Regthuis in Oudkarspel

De jaarlijkse tentoonstelling gaat over de vele cafés in Langedijk

Op zaterdag 14 april opent Stichting Langedijker Verleden in museum ’t Regthuis de tentoonstelling:
‘Effies opsteke’
in één van de vele cafés die Langedijk vroeger rijk was
                                      
De tentoonstelling gaat dit jaar over de vele cafés die vroeger in Langedijk aanwezig waren. Misschien heeft u wel eens iets gehoord of gelezen over bijvoorbeeld café Het Bonte Paard, de Hippobar, café de Zon, café De Witte Roos of café De Witte Zwaan. Veel authentieke foto’s geven u een overzicht van de cafés die Langedijk vroeger rijk was. De tentoonstelling zal door Peter de Nijs (eigenaar Eetcafé Marktzicht) worden geopend. Ook zal Louise Knip in eigen persoon aanwezig zijn.

Daaraanvolgend bestaat voor de genodigden en belangstellenden in de trouwzaal de mogelijkheid om speciaal voor deze gelegenheid ‘op te steken’. Hierna bestaat voor iedereen gelegenheid om onze tentoon-stelling ’Effies opsteke’ op de expositiezolder te bekijken.

De overige bezienswaardigheden.
Op de expositiezolder zijn in de vitrines aan de linkerkant de archeologische voorwerpen tentoongesteld die gevonden zijn in de gemeente Langedijk. Ook de archeologische vondsten op de plaats waar herberg ‘t Huis de Brederode’ stond zijn te zien. Aan de rechterkant van de zolder is de thema-expositie ‘Effies opsteke’ ingericht. In de vitrine zijn diverse café attributen tentoongesteld uit de verzameling van Jan Marsman. Naast de authentieke voorwerpen en foto’s over cafés kunnen op de zolder ook vele oude dorpsfoto’s bekeken worden, hetzij in de betreffende mappen, hetzij op de PC. Ook op de begane grond is een bescheiden expositie ingericht met originele café attributen en natuurlijk ook veel foto’s over cafés.

Uitnodiging
Wij nodigen u van harte uit voor de opening van museum ’t Regthuis op zaterdag 14 april om 10.00 uur en hopen u in groten getale te mogen begroeten. Bent u op deze dag verhinderd dan ontvangen wij u graag op een ander moment tijdens de openstelling.

Openingstijden
Op zaterdag 14 april van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 april van 11.00 tot 17.00 uur. Op deze eerste twee dagen zijn we langer open dan gebruikelijk in verband met het Nationale Museumweekend, waarop we onze openstelling aanpassen.
Wij zijn de rest van het seizoen geopend op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Dus voor alle duidelijkheid: gedurende het seizoen niet meer op de zaterdagmiddag. Op de Open Monumentendag, zaterdag 8 en zondag 9 september, zijn we weer beide dagen open. Zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 9 september zullen we het seizoen 2012 weer afsluiten.
 
Adres:
Museum ‘t Regthuis
Dorpsstraat 861
1724 NP Oudkarspel
Aan de stamtafel in café de Roode Leeuw (1958) (foto Regthuis) Aan de stamtafel in café de Roode Leeuw (1958) (foto Regthuis)

Reacties
Reactie: (jan groothuizen)
3-8-2013, 11:41
zou graag willen weten of de door u toegezegde scan van de familie groothuizen-1952 nog komt het betreft de foto expositie begin dir jaar in het regthuis te oudkarspel groeten jan