Interview met acteur Arjen Arnoldussen op Lief Langedijk

Op 1 april werd in theater de Binding de voorstelling ’Achtste-groepers huilen niet’ opgevoerd, naar het beroemde boek van Jacques Vriens.

Het boek is enorm populair onder kinderen en wordt ook vaak uitgekozen bij de nationale voorleeswedstrijd.

De voorstelling ’Achtste-groepers huilen niet’ wordt door 2 acteurs gedragen: Sophie van Oers in de rol van Elise en Arjen Arnoldussen in de rol van Joep. Zij kijken terug, als ze in de twintig zijn, naar hun schooltijd toen ze in groep 8 zaten. Veel lol, ruzies, maar het was ook het jaar dat hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd....

De muziektheatervoorstelling ’Achtste-groepers huilen niet’ gaat over het vieren van de herinnering, over gedeelde hoogte- en dieptepunten.

De muziek in de voorstelling is gebaseerd op de cd Stilte opname, van Arthur Umbgrove en Birgit Schuurman. Op deze cd staan liedjes met teksten gebaseerd op verhalen van patientjes van het Emma kinderziekenhuis.

De voorstelling is nog tot eind van 2012 te zien in diverse theaters door geheel Nederland.

Interview
Na afloop van de voorstelling heeft Lief Langedijk acteur Arjen Arnoldussen geinterviewd. Een enthousiast acteur, die op een mooie wijze een heftig thema (de dood van een klasgenootje) op een duidelijke manier op kinderen en volwassenen kan overbrengen, natuurlijk samen met actrice Sophie van Oers. Arjen vertelt ook in het interview over de ontmoeting met schrijver Jacques Vriens.  
We hopen meer van deze acteur in de toekomst te zien!

Het interview is als podcast te beluisteren op de homepagina of op de pagina interviews (onder het kopje overig) op Lief Langedijk. 

Wil je nog meer weten over de voorstelling ’Achtste-groepers huilen niet’ kijk dan op onderstaande website:
Interview met acteur Arjen Arnoldussen n.a.v. ’Achtste-groepers huilen niet’ Interview met acteur Arjen Arnoldussen n.a.v. ’Achtste-groepers huilen niet’