Geld besparen als de zon schijnt

Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Alkmaar e.o. is een hoogstandje op het gebied van duurzaam bouwen. Ter gelegenheid van de opening op 15 april a.s. introduceert de bank RaboZon; een subsidieregeling voor zonnepanelen exclusief voor leden van Rabobank Alkmaar e.o.

“Rabobank Alkmaar e.o. streeft naar duurzame ontwikkeling van de regio. Het stimuleren van het gebruik van zonne-energie om de uitstoot van CO2 te verminderen, past in dit streven”, zo vertelt Kees Jasperse, Directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o. “Daarom stelt de bank vanuit het Fonds Duurzaamheid & Innovatie, exclusief voor haar leden, 50.000 euro subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.

De subsidie bedraagt 10% van de aanschafkosten van het systeem met een maximum van 500,- euro per woningeigenaar. Elektriciteit uit zonnepanelen is de meest milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Door het gebruik van zonne-energie worden namelijk minder traditionele energiebronnen gebruikt. En dat betekent weer minder CO2 uitstoot. Zo dragen onze leden bij aan de zorg voor een duurzaam milieu”.

Meer informatie over de subsidieregeling, rekenvoorbeelden of leveranciers die een speciale aanbieding kunnen doen? Deze en andere informatie is te lezen op de website www.rabozon.nl. “Tijdens de Open Dag ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe hoofdkantoor op zondag 15 april kunnen bezoekers ook meer te weten komen over de werking van een zonnepaneel. Er staat dan namelijk proefopstelling op het duurzaamheidsplein”, zo eindigt Jasperse.

Subsidie aanvragen?
Vanaf maandag 21 mei 2012 start om 9.00 uur de daadwerkelijke inschrijving via www.rabozon.nl. Wees er snel bij want de subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst en op=op.
Rabobank Alkmaar e.o. geeft subsidie op zonnepanelen voor leden Rabobank Alkmaar e.o. geeft subsidie op zonnepanelen voor leden