Opening tentoonstelling Effies Opsteke in ’t Regthuis

Foto’s te zien in het fotoboek op deze website

Op zaterdag 14 april is de nieuwe tentoonstelling ’Effies Opsteke’ in één van de vele cafés die Langedijk vroeger rijk was, geopend door Peter de Nijs. Ook Louise Knip en Bromsnor waren aanwezig.

De tentoonstelling gaat dit jaar over de vele cafés die vroeger in Langedijk aanwezig waren. Misschien heeft u wel eens iets gehoord of gelezen over bijvoorbeeld café Het Bonte Paard, de Hippobar, café de Zon, café De Witte Roos of café De Witte Zwaan. Veel authentieke foto’s geven u een overzicht van de cafés die Langedijk vroeger rijk was.

Ook zijn er op de expositiezolder in de vitrines aan de linkerkant de archeologische voorwerpen tentoongesteld die gevonden zijn in de gemeente Langedijk. Ook de archeologische vondsten op de plaats waar herberg ‘t Huis de Brederode’ stond zijn te zien.

Aan de rechterkant van de zolder is de thema-expositie ‘Effies opsteke’ ingericht. In de vitrine zijn diverse café attributen tentoongesteld uit de verzameling van Jan Marsman. Naast de authentieke voorwerpen en foto’s over cafés kunnen op de zolder ook vele oude dorpsfoto’s bekeken worden, hetzij in de betreffende mappen, hetzij op de PC. Ook op de begane grond is een bescheiden expositie ingericht met originele café attributen en natuurlijk ook veel foto’s over cafés.

Openingstijden
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur. En op afspraak. Op zondag 9 september wordt het seizoen 2012 weer afgesloten.
 
Adres:
Museum ‘t Regthuis
Dorpsstraat 861
1724 NP Oudkarspel

Foto’s
Foto’s zijn te zien in het fotoboek op deze website onder het kopje home.
Louise Knip en Bromsnor Louise Knip en Bromsnor
Het museumseizoen van ’t Regthuis is weer geopend Het museumseizoen van ’t Regthuis is weer geopend
De nieuwe tentoonstelling over cafés in Langedijk De nieuwe tentoonstelling over cafés in Langedijk
Een oude stamtafel Een oude stamtafel
Collectie bierglazen en meer Collectie bierglazen en meer