Bijzondere nieuwe tentoonstelling in Museum BroekerVeiling

Duizend Eilanden in één Museum

Op 13 april werd een nieuwe vaste tentoonstelling geopend in Museum BroekerVeiling.
Het museum viert twee belangrijke jubilea dit jaar: het ontstaan van het veilen van groente bij afslag (125 jaar geleden) en het honderd jarig bestaan van het afmijnlokaal.

In het gebouw De Toekomst worden dit jaar twee nieuwe vaste tentoonstellingen geopend. Het eerste deel werd op 13 april geopend. De tentoonstelling heeft de titel: Duizend eilanden in één museum.

Op 13 april werd het jubileumjaar geopend door de voorzitter Willem Bok en daarna vlogen de confettipapiertjes door de lucht.
Na een toespraak van directeur Ron Wolters volgde er een toespraak van de heer Martin Kuipers, Secretaris-Directeur van het Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier.
Hij had de geschiedenis goed bestudeerd en vertelde er uitgebreid over.

Vervolgens opende de heer Kuipers de nieuwe tentoonstelling door op de knop te drukken die op de rand van de tentoonstelling aanwezig zijn.
Hierdoor verandert het landschap van het Duizend Eilanden Rijk. Akkers worden bebouwd, kool wordt ingeladen in akkerschuiten, tuinders lunchen op de eilanden (op stikke gaan) en nog veel meer.
De veranderingen worden allemaal geprojecteerd op diverse eilandjes die in een grote tafel liggen.

Een bijzondere nieuwe tentoonstelling, die ook kinderen zal aantrekken om te bekijken.

Interview
Na afloop van de opening heeft Lief Langedijk een interview gedaan met Olga Ruitenbeek van Studio Louter. Zij heeft meegeholpen om deze tentoonstelling te ontwerpen. Het interview is als podcast te beluisteren op de homepagina of op de pagina interviews (onder het kopje overig).

Een youtube filmpje van de opening volgt later op deze website.
Meer foto’s zijn te zien in het fotoalbum op deze website onder het kopje home.

Diverse activiteiten in 2012
In de loop van 2012 zijn er nog diverse activiteiten in het museum. Het tweede deel van de nieuwe tentoonstelling zal nog worden geopend. Arie Kaan is bezig om een mooi jubileumboek te schrijven en natuurlijk zal het jubileum ook nog gevierd worden.




Opening van de nieuwe tentoonstelling in Museum BroekerVeiling Opening van de nieuwe tentoonstelling in Museum BroekerVeiling
De eilandjes veranderen als men op de knop drukt De eilandjes veranderen als men op de knop drukt
Toespraak van directeur Ron Wolters Toespraak van directeur Ron Wolters
Toespraak van de heer Kuipers Toespraak van de heer Kuipers
De toehoorders De toehoorders