Ondertekening voor nieuwbouw appartementen Willem de Zwijgerstraat

Op woensdag 18 april tekenden Henselmans Ontwikkeling en gemeente Langedijk de exploitatieovereenkomst voor de bouw van een appartementencomplex aan de Willem de Zwijgerstraat in Noord-Scharwoude. Op initiatief van Henselmans Ontwikkeling worden er op die locatie 15 betaalbare koopappartementen en 26 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De heer Arnold Henselmans, directeur van Henselmans Ontwikkeling, en de heer Jan Piet Beers, wethouder van gemeente Langedijk, ondertekenden de exploitatieovereenkomst voor het project Willem de Zwijgerstraat. “Wij hebben er vertrouwen in dat er markt is voor deze appartementen”, licht Arnold Henselmans toe. “Het zijn ruime appartementen met een zongelegen balkon, merendeels gelegen aan het water van de Achterburggracht en op steenworpafstand van het centrum. Een mooie plek om te wonen.”

Ook Jan Piet Beers is verheugd over dit initiatief: “Het is een mooi, kleinschalig project dat goed past binnen het dorpse karakter van Langedijk.”

In de exploitatieovereenkomst bepalen beide partijen de plankosten en de bestemmingsplanprocedure. Wanneer het bestemmingsplan is vastgesteld kan de  omgevingsvergunning worden verleend.
Op 23 december 2010 heeft Henselmans Ontwikkeling een principeverzoek (vooroverleg) bij de gemeente Langedijk ingediend, waar het College van B&W positief op gereageerd heeft.

Om de plannen aan omwonenden en andere belangstellenden kenbaar te maken, is er op 4 oktober 2011 een informatieavond georganiseerd. Er waren veel mensen aanwezig, die het project overwegend positief ontvingen. 

Henselmans hoopt begin 2013 een start te maken met de bouw, maar dit kan pas als het bestemmingsplan door de gemeenteraad is vastgesteld.
Ondertekening door wethouderJan Piet Beers (l) en de heer Arnold Henselmans. Ondertekening door wethouderJan Piet Beers (l) en de heer Arnold Henselmans.