Officiële opening kruidentuin Hortus Naturalis

Op vrijdag 11 mei a.s. vindt de officiële opening plaats van de Hortus Naturalis, de bekende Alkmaarse kruidentuin op het bedrijventerrein Beverkoog. De opening wordt verricht door de heer Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en mevrouw Anjo van de Ven, wethouder van de gemeente Alkmaar.

Feestelijke open dag
Zaterdag 12 mei is er van 10.00 – 16.30 uur een open dag voor alle belangstellenden. In de tuin wordt dan een feestelijke markt gehouden met kraampjes met onder andere biologische planten en zaden uit eigen tuin, bijenproducten, geitenkaas, biologische hapjes, tuinkunst en houten fietsen. Om 13.00 en 15.00 uur worden er in de tuin gratis kennismakinglessen Taichi Qigong gegeven. Ook zijn er IVN-gidsen aanwezig die de bezoekers gratis rondleiden door de tuin. Kinderen zijn ook van harte welkom. Voor hen zijn er verschillende leuke activiteiten, zoals slakken maken van klei, wolvilten, schminken en knutselen.
 
Nieuw tuinseizoen met rondleidingen
Op dinsdag 15 mei start het nieuwe tuinseizoen. De tuin is dan tot  en met 1 oktober geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Twee keer per week worden er rondleidingen gegeven met verschillende thema’s. Behalve over geneeskrachtige kruiden worden er nu ook rondleidingen gegeven over de eetbare tuin, de ruik-, proef- en voeltuin en over giftige en mythische planten. Op de website www.hortusnaturalis.nl is het programma te vinden met de mogelijkheid om aan te melden.
Hortus Naturalis wordt feestelijk geopend (foto www.hortusnaturalis.nl) Hortus Naturalis wordt feestelijk geopend (foto www.hortusnaturalis.nl)