Subsidie van provincie voor project Velingterrein Noord-Scharwoude


Provincie Noord-Holland stelt een investeringsbudget beschikbaar voor het project Veilingterrein Noord-Scharwoude in gemeente Langedijk. Er is een subsidiebedrag van € 148.535,- beschikbaar gesteld.
 
Het verzoek van gemeente Langedijk voor het investeringsbudget voldoet aan het provinciale beleid. Dit budget bedraagt een bepaald deel van de totale investeringsopgave die marktpartij Bouwfonds voor haar rekening neemt.
 
Met de herontwikkeling van het voormalige Veilingterrein transformeert een gedeeltelijk verouderd, en al lange tijd leegstaand, bedrijventerrein naar een aantrekkelijke woonwijk die aansluit bij het dorp Noord-Scharwoude. Hiermee voldoet gemeente Langedijk aan de voorwaarden van de subsidieverstrekking, namelijk dat de ontwikkeling een kwaliteitsverbetering oplevert voor de openbare ruimte en de infrastructuur. In het project wil de gemeente de woon- en leefomgeving verbeteren op het gebied van wonen, leefbaarheid, doorvaarbaarheid, cultuurhistorische waarden, milieu, duurzaam bouwen en participatie. En dat allemaal binnen bestaand bebouwd gebied. Onlangs heeft de gemeenteraad van Langedijk het stedenbouwkundig plan voor het gebied vastgesteld.
 
De herontwikkeling van het Veilingterrein is bovendien een privaat initiatief, wat ook onder de voorwaarden valt. Bouwfonds Ontwikkeling B.V. is samen met de gemeente Langedijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied. De gemeente verleent planologische medewerking en vergunningen voor de planrealisatie.
 
Het plan voorziet in de bouw van ca. 240 woningen, nieuwbouw van een supermarkt, de verplaatsing van de Horticoop en de Combitex en o.a. de aanleg van een ‘buurtpark’. De subsidie van de provincie wordt ingezet om de kwaliteit van de openbare buitenruimte te verbeteren.
Subsidie voor ontwikkeling voormalig veilingterrein Noord-Scharwoude Subsidie voor ontwikkeling voormalig veilingterrein Noord-Scharwoude