Open dag bij De Koen

Zaterdag 10 juni

Zondag 10 juni is er van 11.00 tot 16.00 uur open dag bij Langedijker Wijndomein De Koen.

De wijnen van 2011 zijn voor een groot deel gebotteld en kunnen nu worden geproefd. Naast de twee witte wijnen en een heerlijk frisse rosé is er dit jaar voor het eerst ook een mousserende wijn uit Langedijk.
De langedijker Bubbels zijn gemaakt van een samenstelling van de witte druiven van Solaris, Phoenix en Sirius en zijn na het cuveren voorzien van een afgepaste hoeveelheid koolzuurgas, waardoor het Secco effect ontstaat. Een eigen Langedijker bubbel kan je natuurlijk prima serveren als aperitief of bij een speciale gelegenheid.

Naast het proeven van de nieuwe oogst is er ook ieder uur een rondleiding door de wijngaard en kan je het effect van de strenge winter met eigen ogen komen aanschouwen. Gelukkig is niet alles bevroren en blijft er nog veel te zien en te vertellen.

Vanaf De Koen kan men op deze dag ook een gratis rondvaart langs de Broeker Veiling naar het Oosterdel maken. Groot rondvaarten biedt je op deze wijze een bijzonder kijkje in de geschiedenis van dit unieke gebied in het jubileum jaar van de veiling. De capaciteit van de rondvaart is beperkt en hier geldt dan ook vol is vol.

Het is dus de moeite waard om langs te komen op De Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude.
Open Dag bij Wijndomein De Koen Open Dag bij Wijndomein De Koen