Primeur op Indian Summer Festival: spel UrTurn

Spelenderwijs aan de slag met de millenniumdoelen

Als Millenniumgemeente zet gemeente Langedijk zich actief in voor de millenniumdoelen. Op het Indian Summer Festival zullen deze doelen weer onder de aandacht worden gebracht met de bekende Bekerstreets. Dit initiatief wordt dit jaar ondersteund door het spel UrTurn van de Utrechtse organisatie Upact.

Upact zet zich op allerlei manieren in voor een betere wereld. Met UrTurn gebeurt dit door spelers actief aan de slag te laten gaan met de millenniumdoelen. Tijdens het spelen van UrTurn wordt je uitgedaagd om missies op te lossen. Opdrachten die je actief laten nadenken over de Millenniumdoelen en over manieren om een bijdrage te leveren aan het behalen van deze doelen. Ga bijvoorbeeld een kijkje nemen op het festivalterrein van het Indian Summer Festival. Hoe ligt het er nu bij? Hoe zou het er na het festival bij moeten liggen? En op welke manier draagt de Millenniumgemeente Langedijk eigenlijk bij aan de Millenniumdoelen? Kun jij hier zelf ook aan bijdragen? Bij elke missie maak je een foto of video die je via de website in kunt leveren. Voor elke inzending ontvang je punten. Wie op de leukste en meest creatieve manier aan de slag is geweest met de Millenniumdoelen maakt daarbij kans op vrijkaarten voor het Indian Summer Festival 2013!

UrTurn kun je in de weken voor het Indian Summer Festival 2012 al spelen. De missies speel je via je smartphone vanaf de mobiele website. De missies staan ook op de  site van de Millenniumgemeente Langedijk, foto’s en video’s kun je dan via e-mail insturen. Op het festival kun je UrTurn alleen spelen via de mobiele UrTurn website, het is dus handig om je van tevoren al te registreren. De punten die je in de aanloop van het Indian Summer Festival verdient tellen mee in de eindscore. Hoe meer missies je speelt, hoe meer kans je maakt op de vrijkaarten!

Hoe speel je UrTurn?
1. Registreer je via www.urturn.nl
2. Log met je smartphone in op m.urturn.nl
3. Klik de game ’Bekerstreet Indian Summer’ aan en volg de instructies op het scherm.
4. Klik missies aan, lees de opdracht en verstuur ’evidence’ (foto’s of video’s).
5. Als de jury jouw inzending heeft goedgekeurd verschijnen je punten in het tabblad ’Highscore’.
Speel mee met het spel UrTurn over de millenniumdoelen Speel mee met het spel UrTurn over de millenniumdoelen